Anàlisi de polítiques exteriors [101097]
Lopez Vidal, Lluc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Títol variant: Foreign Policy Analysis
Títol variant: Análisis de políticas exteriores
Data: 2021-22
Resum: En aquesta assignatura es persegueixen dos objectius concrets: a) Proporcionar un marc conceptual i una visió detallada de les eines teòriques i instrumentals que permeten analitzar i explicar els diversos factors, actors i contextos de les polítiques exteriors; b) Aplicar el marc i les eines a diferents estudis de cas de països i zones rellevants, del Nord i del Sud de l'actual sistema internacional. De manera específica, es busca que al final del curs l'alumnat puguin: Analitzar polítiques públiques rellevants per a l'àmbit internacional, en particular la política exterior, tant en el seu procés d'elaboració com d'implementació. Conèixer els orígens i desenvolupament dels principals marcs analítics i eines conceptuals en l'anàlisi de les polítiques exteriors. Comprendre el complex sistema internacional en el qual es dissenyen i implementen les polítiques exteriors. Identificar i analitzar els principals actors, processos polítics, institucionals, econòmics i socials, tant a nivell estatal com internacional i que influeixen en la definició i implementació de les polítiques exteriors Analitzar i valorar processos de presa de decisió en matèria de política exterior, amb l'ajuda de 1 Analitzar i valorar processos de presa de decisió en matèria de política exterior, amb l'ajuda de diferents eines analítiques, i utilitzant casos d'estudi de diferents períodes històrics i relatius a diferents regions del món. Conèixer i comprendre les transformacions més rellevants en les diferents dimensions de la política exterior, i específicament en la diplomàcia contemporània. Reflexionarcríticament sobre les implicacions ètiques i normatives que es deriven de les decisions en matèria de política exterior. Adquirir la capacitat d'identificar fonts d'informació rellevants per a l'estudi i anàlisi de les polítiques exteriors.
Resum: In this course, two specific objectives are pursued: a) Provide a conceptual framework and a detailed vision of the theoretical and instrum b) Apply the framework and tools to different case studies of relevant countries and ar Analyze public policies relevant to the international sphere, in particular foreign policy, Know the origins and development of the main analytical frameworks and conceptual Understand the complex international system in which foreign policies are designed an Identify and analyze the main actors, political, institutional, economic and social proce Analyze and evaluate decision-making processes in foreign policy matters, with the he Know and understand the most relevant transformations in the different dimensions of Reflect critically on the ethical and normative implications that derive from foreign polic Acquire the ability to identify sources of information relevant to the study and analysis 1.
Resum: En esta asignatura se persiguen dos objetivos concretos: a) Proporcionar un marco conceptual y una visión detallada de las herramientas teóric b) Aplicar el marco y las herramientas a diferentes estudios de caso de países y zona De manera específica, se busca que al final del curso el alumnado pueda: Analizar políticas públicas relevantes para el ámbito internacional, en particular la política exterior, tanto 1 Analizar políticas públicas relevantes para el ámbito internacional, en particular la política exterior, tanto en su proceso de elaboración como de implementación. Conocer los orígenes y desarrollo de los principales marcos analíticos y herramientas conceptuales en el análisis de las políticas exteriores. Comprender el complejo sistema internacional en el que se diseñan e implementan las políticas exteriores. Identificar y analizar los principales actores, procesos políticos, institucionales, económicos y sociales, tanto a nivel nacional como internacional y que influyen en la definición e implementación de las políticas exteriores Analizar y valorar procesos de toma de decisión en materia de política exterior, con la ayuda de diferentes herramientas analíticas, y utilizando casos de estudio de diferentes períodos históricos y relativos a diferentes regiones del mundo. Conocer y comprender las transformaciones más relevantes en las diferentes dimensiones de la política exterior, y específicamente en la diplomacia contemporánea. Reflexionarcríticament sobre las implicaciones éticas y normativas que se derivan de las decisiones en materia de política exterior. Adquirir la capacidad de identificar fuentes de información relevantes para el estudio y análisis de las políticas exteriores.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Relacions Internacionals [2503778] ; Ciència política i gestió pública [2500259]
Pla d'estudis: Grau en Ciència Política i Gestió Pública i Grau en Dret [1209] ; Grau en Ciència Política i Gestió Pública [1362] ; Grau en Ciència Política i Gestió Pública i Grau en Sociologia [1402] ; Grau en Relacions Internacionals [1404] ; Grau en Ciència Política i Gestió Pública [818]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
10 p, 124.9 KB

Anglès
8 p, 117.3 KB

Castellà
9 p, 120.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-16, darrera modificació el 2023-01-21



   Favorit i Compartir