Web of Science: 13 citas, Scopus: 13 citas, Google Scholar: citas
Avoiding nonsense in electronic taste sensing
Legin, Andrey (St. Petersburg State University. Institute of Chemistry)
Kirsanov, Dmitry (St. Petersburg State University. Institute of Chemistry)
Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Fecha: 2019
Descripción: 8 pàg.
Resumen: Last years have watched the birth and profusion of analytical systems known as "taste sensors" or "electronic tongues". Regardless of the fancy names, these "taste sensors" and "electronic tongues" are primarily analytical instruments and require responsible handling and application in order to provide for meaningful results. In spite of intensively reported scientific activities and even commercial availability of such devices, multisensor systems are still not widely used in routine laboratory and industrial practice but are rather research instruments. The purpose of this report is to critically analyze different aspects of multisensor systems' studies and to highlight problematic issues requiring special attention from the research community to keep staying objective with reported results and declared conclusions.
Ayudas: Ministerio de Economía y Competitividad CTQ2016-80170-P
Nota: Altres ajuts: M. del Valle thanks the support from program ICREA Academia
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès
Documento: Article ; recerca ; Versió sotmesa a revisió
Materia: Chemical sensors ; Electronic tongue ; Multisensor systems ; Sensor arrays ; Taste sensor
Publicado en: Trends in analytical chemistry, Vol. 121 (Des. 2019) , art. 115675, ISSN 0165-9936

DOI: 10.1016/j.trac.2019.115675


Preprint
27 p, 858.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos de investigación
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2022-02-03, última modificación el 2023-03-14



   Favorit i Compartir