Analysis of RF-energy transducer for microwave harvesting system suitable for IoT applications
Sendra i Munita, Ariadna
García García, Juan José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2020
Descripció: 75 pag.
Resum: This project examines numerically the improved efficiency of energy transducer elements as RF antennas confined in metal cavities. To do so, parametric studies are performed using the 3D electromagnetic simulator CST transducers proposed using two RF antennas dual 2. 4/5GHz antenna and a patch-designed 2. 4 GHz. The results are contrasted with experimental measurements, demonstrating that the proposed transducers generate enough power to power a Texas Instruments BQ25570 chip or power IoT systems with μW power consumption.
Resum: Aquest projecte analitza numèricament la millora en eficiència dels elements del transductor d'energia de RF d'antenes confinades en cavitats metàl·liques. Per fer-ho, es realitzen estudis paramètrics mitjançant el simulador electromagnètic 3D CST dels transductors de RF proposats utilitzant dues antenes duals a 2. 4/5GHz i una patch-antenna dissenyada a 2. 4GHz. Els resultats obtinguts es contrasten amb mesures experimentals, arribant a demostrar que els transductors proposats generen prou potència per a alimentar un sistema de gestió d'energia basat en el xip comercial BQ25570 de Texas Instruments o alimentar sistemes IoT amb consums en el rang del μW.
Resum: El presente proyecto analiza numéricamente el aumento en eficiencia de los elementos del transductor de energía de RF de antenas confinadas en cavidades metálicas. Para ello, se realiza un estudio paramétrico mediante el simulador electromagnético 3D CST de los transductores de RF propuestos para dos antenas dipolos comerciales duales a 2. 4/5GHz y una patch antena diseñada a 2. 4GHz. Los resultados de las simulaciones se contrastan con medidas experimentales, llegando a demostrar que el transductor propuesto genera suficiente energía como para alimentar un sistema de gestión de energía estándar basado en el chip comercial BQ25570 de Texas Instrumentos alimentar sistemas IoT con consumos en el rango de los μW.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [1170]
Document: Treball de fi de postgrau



76 p, 4.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2022-06-02, darrera modificació el 2022-06-22



   Favorit i Compartir