Pràcticum V [106124]
Jimenez Pera, Miguel
Perez Hortiguela, Sofia
Martinez Coso, Sílvia
Cordoba Morante, Silvia
Casaponsa Buira, Marta
Solé Fernàndez, Mireia
Durán Parra, Agustí
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria de Sant Pau
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria i de Fisioteràpia "Gimbernat"
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT)

Additional title: Practicum V
Additional title: Prácticum V
Date: 2022-23
Abstract: Objectius i contextualització El pràcticum V està programat en l'últim any dels estudis i es pot considerar una pràctica de síntesi que ha de permetre l'estudiant demostrar l'adquisició de les competències infermeres necessàries per a l'exercici professional que engloba el saber, el saber ser, el saber fer i el saber estar. Les assignatures de pràcticum es duen a terme en el context dels centres assistencials, cosa que fa que el procés d'aprenentatge sigui molt significatiu i permeti desenvolupar en l'estudiant un pensament crític-reflexiu, alhora que, el fa protagonista i constructor del seu procés i progrés d'aprenentatge. OBJECTIU GENERAL El Pràcticum V ha de permetre a l'alumnat integrar i aplicar els continguts treballats en les diferents assignatures, incorporant nous coneixements, habilitats i actituds a través del contacte real amb la professió infermera dins de l'àmbit assistencial i la seva complexitat. OBJECTIUS ESPECÍFICS Aprofundir en les cures iniciades al Pràcticum III i en aquelles que la infermera presta dins de l'àmbit hospitalari i iniciar-se en aquelles cures que es donen en serveis assistencials de més complexitat. Incorporar el procés d'atenció d'infermeria com a metodologia científica. Desenvolupar les dimensions del rol de col·laboració i el rol autònom. Oferir unes cures infermeres adients a les necessitats de salut, garantint unes cures infermeres de qualitat, dirigides a la persona i la família, amb una visió integral que contempli les vessants biològica, psicològica i social de les persones ateses. Desenvolupar habilitats comunicatives amb la persona atesa, la seva família i l'equip de treball.
Abstract: GENERAL OBJECTIVE • Practicum V will allow the Student to integrate and apply the contents acquired in different subjects, incorporating new knowledge, skills and attitudes through the real contact with the nursing profession. SPECIFIC OBJECTIVES • Go in depth in the cares initiated in Practicum III, those that are part of the day-to-day life of a nurse and initiate yourselves in those complex cares that are carried out through nursing services. • Incorporate the nursing process of attention as scientific methodology. • Develop the dimensions of the collaborative and autonomous roles. • Offer nursing care adapted to Medical needs, guaranteeing quality nursing care, directed to the patient and the family with an integral vision that contemplated the biological, psychological and social need of the patients. • Develop Communications skills with the patient, its family and the working team.
Abstract: El Prácticum V está programado en el último año de los estudios y se puede considerar una práctica de síntesis, que tiene que permitir al estudiante demostrar la adquisición de las competencias enfermeras necesarias para el ejercicio profesional que engloba el saber, el saber ser, el saber hacer y el saber estar. Las asignaturas de Prácticum se llevan a cabo en centros asistenciales, lo cual permite que el proceso de aprendizaje sea muy significativo y permita desarrollar en el estudiante un pensamiento crítico-reflexivo, a la vez que lo convierte en protagonista y constructor de su proceso y progreso de aprendizaje. OBJETIVO GENERAL El Pràcticum V tiene que permitir al alumnado integrar y aplicar los contenidos trabajados en las diferentes asignaturas, incorporando nuevos conocimientos, habilidades y actitudes a través del contacto real con la profesión de enfermera dentro del ámbito asistencial y su complejidad. OBJETIVOS ESPECÍFICOS Profundizar en las curas iniciadas al Pràcticum III y en aquellas que la enfermera presta dentro del ámbito hospitalario e iniciarse en aquellas curas que se dan en servicios asistenciales de más complejidad. Incorporar el proceso de atención de enfermería como metodología científica. Desarrollar las dimensiones del rol de colaboración y el rol autónomo. Ofrecer unas curas enfermeras adecuadas a las necesidades de salud, garantizando unas curas enfermeras de calidad, dirigirse a la persona y la familia, con una visión integral que contemple las vertientes biológica, psicológica y social de las personas atendidas. Desarrollar habilidades comunicativas con la persona atendida, su familia y elequipo de trabajo.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Infermeria [2500891]
Study plan: Grau en Infermeria [1468] ; Grau en Infermeria [1469] ; Grau en Infermeria [1470] ; Grau en Infermeria [1471]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
9 p, 125.3 KB

Anglès
8 p, 118.9 KB

Castellà
9 p, 124.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2022-07-01, last modified 2023-02-10   Favorit i Compartir