Genètica de poblacions [100794]
Puig Font, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Population Genetics
Título variante: Genética de poblaciones
Fecha: 2022-23
Resumen: La Genètica de Poblacions és l'estudi de les diferències genètiques que es donen de forma natural entre els organismes. Les diferències genètiques entre els organismes de la mateixa espècie s'anomenen polimorfismes mentre que les diferències que s'han acumulat entre diferents espècies constitueixen la divergència genètica, de manera que la Genètica de Poblacions és l'estudi del polimorfisme i la divergència. La Genètica de Poblacions és una de les poques ciències biològiques que combina per igual teoria, informació empírica i experimentació. Per aquest motiu es tracta d'una ciència enormement formativa. La teoria de la Genètica de Poblacions s'ha desenvolupat considerablement des dels temps de Fisher, Haldane i Wright, fundadors teòrics d'aquesta ciència. En aquest aspecte, aquest curs es pot considerar introductori i el nivell matemàtic necessari per seguir-lo és bastant elemental. L'assignatura de Genètica de Poblacions es troba en 2n curs del Grau de Genètica (2n semestre) i pretén proporcionar als alumnes els fonaments bàsics d'aquesta ciència. El programa de l'assignatura consta de 12 temes que inclouen: (1) una descripció de la variació que s'ha detectat en les poblacions naturals mitjançant diferents tècniques; (2) una explicació del les característiques esperades en una població ideal de mida infinit i aparellament aleatori; (3) un repàs als factors que influeixen en la constitució genètica d'una població; i (4) un tractament de la Genètica de Poblacions Molecular que inclou una explicació de la teoria neutralista de l'evolució. Els principals objectius formatius de l'assignatura són: la comprensió dels aspectes probabilístics de la transmissió hereditària en les poblacions, la comprensió de l'origen i manteniment en les poblacions de la variació genètica, la comprensió de l'efecte que tenen els diferents factors considerats sobre la constitució genètica de les poblacions, així com adquirir la capacitat de raonar i contrastar models teòrics mitjançant observacions empíriques i experimentació.
Resumen: Population Genetics is the study of genetic differences that occur naturally among organisms. Genetic differences between organisms of the same species are called polymorphisms whereas the differences that have accumulated between different species constitute genetic divergence. Population Genetics is the study of polymorphism and divergence. Population Genetics is one of the few biological sciences that combine theory, empirical information and experimentation. For this reason it is an enormously formative science. The theory of Population Genetics has developed considerably since the time of Fisher, Haldane and Wright, the founders of this science. In this respect, this course can be considered introductory and the mathematical level necessary to follow the lessons is quite elementary. The Population Genetics course is in the 2nd year of the Genetics Degree (2nd semester) and aims to provide students with the basic fundamentals of this science. The syllabus of the course consists of several lessons that include: (1) a description of the variation that has been detected in the natural populations through different techniques; (2) an explanation of the expected characteristics in an ideal population of infinite size and random mating; (3) a review of factors influencing the genetic makeup of a population; and (4) a treatment of Molecular Population Genetics which includes an explanation of the Neutralist Theory of Molecular Evolution. The main training objectives of the subject are: the understanding of the probabilistic aspects of the hereditary transmission in the populations, understanding the origin and maintenance of populations of genetic variation, understanding the effect of the different factors considered on the genetic constitution of populations, as well as the ability to reason and contrast theoretical models through empirical observations and experimentation.
Resumen: La Genética de Poblaciones es el estudio de las diferencias genéticas que ocurren de forma natural entre los organismos. Las diferencias genéticas entre los organismos de la misma especie se denominan polimorfismos mientras que las diferencias que se han acumulado entre distintas especies constituyen la divergencia genética. Así pues, la Genética de Poblaciones es el estudio del polimorfismo y la divergencia. La Genética de Poblaciones es una de las pocas ciencias biológicas que combina por igual teoría, información empírica y experimentación. Por este motivo se trata de una ciencia enormemente formativa. La teoría de la Genética de Poblaciones se ha desarrollado considerablemente desde los tiempos de Fisher, Haldane y Wright, fundadores teóricos de esta ciencia. En este aspecto, este curso se puede considerar introductorio y el nivel matemático necesario para seguirlo es bastante elemental. La asignatura de Genética de Poblaciones se encuentra en 2º curso del Grado de Genética (2º semestre) y pretende proporcionar a los alumnos los fundamentos básicos de esta ciencia. El programa de la asignatura consta de diversos temas que incluyen: (1) una descripción de la variación que se ha detectado en las poblaciones naturales mediante distintas técnicas; (2) una explicación del las características esperadas en una población ideal de tamaño infinito y apareamiento aleatorio; (3) un repaso a los factores que influyen en la constitución genética de una población; y (4) un tratamiento de la Genética de Poblaciones Molecular que incluye una explicación de la Teoría Neutralista de la Evolución Molecular. Los principales objetivos formativos de la asignatura son: la comprensión de los aspectos probabilísticos de la transmisión hereditaria enlas poblaciones, la comprensión del origen y mantenimiento en las poblaciones de la variación genética, la comprensión del efecto que tienen los distintos factores considerados sobre la constitución genética de las poblaciones, así como adquirir la capacidad de razonar y contrastar modelos teóricos mediante observaciones empíricas y experimentación.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Biologia [2500250]
Plan de estudios: Grau en Biologia [812]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 105.0 KB

Anglès
5 p, 103.2 KB

Castellà
5 p, 104.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2022-07-08, última modificación el 2023-01-22



   Favorit i Compartir