Comptabilitat de gestió [101201]
Noguera Noguera, Maria
Butkouskaya, Vera
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Fundació Universitat Autònoma de Barcelona-Formació (Escola FUAB-f)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera

Título variante: Management Accounting
Título variante: Contabilidad de gestión
Fecha: 2022-23
Resumen: 1. Proporcionar els coneixements necessaris que permetin a l'alumne identificar i entendre el context econòmic-financer de la comptabilitat de costos, familiaritzant-lo amb la seva terminologia i aplicacions. 2. Aconseguir que l'alumne descobreixi i sàpiga utilitzar la relació existent entre l'estructura de costos, nivell d'activitat i el benefici d'una empresa. 3. Conèixer i saber utilitzar els diferents sistemes d'acumulació de costos per valorar inventaris i mesurar resultats. 4. Formar l'alumne en els diferents sistemes d'acumulació i assignació de costos utilitzats per valorar el cost d'un producte o servei i confeccionar el corresponent compte de resultats analític, identificant els costos del producte i els costos del període. 5. Iniciar l'alumne en la problemàtica dels costos indirectes de manera que estigui familiaritzat amb els principals mètodes utilitzats a la pràctica per a la seva imputació en el cost del producte o servei. 6. Mostra l'elaboració del càlcul del cost estàndard 7. Descriure la diferència entre Pressupostos fixes i pressupostos flexibles 8. Introduir els alumnes en l'anàlisi de desviacions 9. Introduir als estudiants el concepte de pressupost mestre i ajudar-los a entendre els principals beneficis que aporta a l'organització. 10. Descriure els principals components d'un pressupost mestre 11. Mostrar com es determinar un pressupost mestre i les desviacions de vendes. 12. Mostrar com es descomponen les desviacions de costos del pressupost flexible en components de 1 12. Mostrar com es descomponen les desviacions de costos del pressupost flexible en components de preu i d'eficiència. 13. Mostrar com es descomponen les desviacions del pressupost de vendes en tots els seus components (volum de mercat, quota de mercat, preu mig de mercat i preu relatiu de mercat) 14. Diferenciar costos i ingressos rellevants dels costos i ingressos irrellevants en contextos de presa de decisions. 15. Coneixement i reflexió sobre les desigualtats de gènere i les diferents formes de sexisme a les empreses.
Resumen: 1. Provide basic understanding of the economic and financial context of cost accounting and management accounting, and to introduce students to its basic terminology and purposes. 2. Help students discover and learn to use the relationship between costs, activity level and profit of a business. 3. Describe the logic of cost accumulation for inventory valuation and profit measurement. 4. Introduce students to the absorption and contribution approaches to income statement preparation. 5. Make students aware of the conceptual intricacy of indirect costs and familiarize them with the main methods used in practice to allocate these costs to cost objects. 6. Show how to elaborate standard costs 7. Describe the difference between a static budget and a flexible budget 8. Introduce students to variance analysis 9. Introduce students to the concept of a master budget and help them understand its major benefits to an organization 10. Describe major components of a master budget 11. Show how to determine flexible-budget and sales-volume variances 12. Show how to decompose flexible-budget variances into price and efficiency components 13. Show how to decompose volume variances into market-size, market-share and sales-mix components 14. Clarify how to differentiate relevant costs and revenues from irrelevant costs and revenues for decision making purposes 15. Knowledge and reflection on gender inequalities and the different forms of sexism in companies 1 15. Knowledge and reflection on gender inequalities and the different forms of sexism in companies.
Resumen: 1. Proporcionar los conocimientos necesarios que permitan al alumno identificar y entender el contexto económico-financiero de la contabilidad de costes, familiarizándolo con su terminología y aplicaciones. 2. Conseguir que el alumno descubra y sepa utilizar la relación existente entre la estructura de costes, nivel de actividad y el beneficio de una empresa. 3. Conocer y saber utilizar los diferentes sistemas de acumulación de costes para valorar inventarios y medir resultados. 4. Formar al alumno en los distintos sistemas de acumulación y asignación de costes utilizados para valorar el coste de un producto o servicio y confeccionar la correspondiente cuenta de resultados analítica, identificando los costes del producto y los costes del período. 5. Iniciar al alumno en la problemática de los costes indirectos de modo que esté familiarizado con los principales métodos usados en la práctica para su imputación en el coste del producto o servicio. 6. Mostrar la elaboración del cálculo del coste estándar 7. Describir la diferencia entre Presupuestos fijos y presupuestos flexibles 8. Introducir a los alumnos en el análisis de desviaciones 9. Introducir a los estudiantes el concepto de presupuesto maestro y ayudarlos a entender los principales beneficios que aporta a la organización. 10. Describir los principales componentes de un presupuesto maestro 11. Mostrar cómo se determinar un presupuesto maestro y las desviaciones de ventas. 12. Mostrar cómo se descomponen las desviaciones de costes del presupuesto flexible en componentes 1 12. Mostrar cómo se descomponen las desviaciones de costes del presupuesto flexible en componentes de precio y de eficiencia. 13. Mostrar cómo se descomponen las desviaciones del presupuesto de ventas en todos sus componentes (volumen de mercado, cuota de mercado, precio medio de mercado y precio relativo) 14. Diferenciar costes e ingresos relevantes de los costes e ingresos irrelevantes con el fin de tomar decisiones. 15. Conocimiento y reflexión sobre las desigualdades de género y las diferentes formas de sexismo en las empresas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Turisme [2500894]
Plan de estudios: Grau en Turisme [1345] ; Grau en Turisme [820]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 106.5 KB

Anglès
5 p, 104.6 KB

Castellà
6 p, 106.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2022-07-08, última modificación el 2024-02-10



   Favorit i Compartir