La nova centralitat de la bicicleta en les ciutats i regions
Honey-Rosés, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Date: 2022
Abstract: L'ús de la bicicleta ajuda a descarbonitzar la mobilitat, a més de millorar la salut, el benestar i la qualitat de vida. Fins ara la bicicleta s'ha plantejat com un afegit a la resta de modes de mobilitat i actualment. Però amb l'emergència climàtica present cal apostar cada vegada més pel seu ús. Per tant, les polítiques sobre la bicicleta han de guanyar protagonisme, centralitat, rigor i serietat en el planejament urbà i regional. Cal considerar la bicicleta com a prioritat dins els pressupostos, plans de mobilitat, plans d'infraestructures per esdevenir un eix central a les ciutats per descarbonitzar la mobilitat. Per fer-ho caldran inversions en infraestructura ciclable.
Note: El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) ha impulsat un cicle d'audiències a experts sobre els mecanismes per accelerar la descarbonització de l'economia i la societat catalanes. Les intervencions han quedat recollides en el document 'Apunts per a la reflexió sobre la descarbonització de l'economia i la societat catalanes: relatories de les audiències a persones expertes'. La sessió 2, del 6 de maig del 2022, es va anomenar 'Mobilitat regional' i inclou l'aportació de Jordi Honey-Rosés que es correspon a aquest document.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Document: Comunicació de congrés
Subject: Bicicleta
Published in: Jornades per a la Reflexió sobre la Descarbonització de l'Economia i la Societat Catalanes. Catalunya, : 2022



12 p, 925.9 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Experimental sciences > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Contributions to meetings and congresses > Papers and communications > UAB papers and communications

 Record created 2022-09-16, last modified 2023-03-09



   Favorit i Compartir