Google Scholar: citas
Thermal Denaturation of Milk Whey Proteins : A Comprehensive Review on Rapid Quantification Methods Being Studied, Developed and Implemented
Freire, Paulina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Zambrano Olarte, Allison D. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Zamora, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Castillo Zambudio, Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CeRPTA))

Fecha: 2022
Resumen: Heat treatment of milk signifies a certain degree of protein denaturation, which modifies the functional properties of dairy products. Traditional methods for detecting and quantifying the denaturation of whey proteins are slow, complex and require sample preparation and qualified staff. The world's current trend is to develop rapid, real-time analytical methods that do not destroy the sample and can be applied on/in-line during processing. This review presents the rapid methods that are being studied, developed and/or applied to determine and quantify the thermal denaturation of whey proteins, including spectroscopic, electrochemical and miniaturized methods. The selected methods save a significant amount of time and money compared to the traditional ones. In addition, the review emphasizes the methods being applied directly to milk and/or that have potential for on/in/at-line application. There are interesting options to quantify thermal denaturation of whey proteins such as biosensors, nanosensors and microchips, which have fast responses and could be automated. In addition, electrochemical sensors are simple to use and portable, while spectroscopy alternatives are suitable for on/in/at-line process.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Anglès
Documento: Article ; recerca ; Versió publicada
Materia: Whey proteins ; Denaturation ; Heat treatment ; Rapid method ; On-line ; In-line
Publicado en: Dairy, Vol. 3 Núm. 3 (2022) , p. 500-512, ISSN 2624-862X

DOI: 10.3390/dairy3030036


13 p, 2.1 MB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos de investigación
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2022-11-08, última modificación el 2024-03-21



   Favorit i Compartir