Desarrollo de nuevos enfoques y tecnologías para abordar el impacto ambiental global y local de la producción porcina mientras se preserva su competitividad económica (RECUCE_PORK impact)
Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments

Data: 2023
Resum: The pork production is one of the major industries in Spain. However, the size of this productive sector, and the geographical concentration of farms, is rising an increasing debate about their environmental risks, with an enormous impact on the social perception. Several environmental issues are related to pork production, including those derived from crop cultivation for feed (feeding pigs requires large amount of feed resources), enteric emissions (minor for pigs), and emissions in pids and ponds during farm storage and from manure management and treatment (pigs excrete annually large amounts of organic matter, nitrogen and phosphorus to the environment). The last one is usually the most evident locally and represent a main concern of acidification and eutrophication. The project proposes that a great potential exists to reduce environmental impacts of the swine industry, while preserving their competitiveness.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Pla de gestió de dades
Matèria: Pork production



4 p, 41.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Plans de gestió de dades (PGD)

 Registre creat el 2023-03-22, darrera modificació el 2023-05-25



   Favorit i Compartir