Registre geològic del canvi global [101043]
Madurell-Malapeira, Joan
Galán García, Gumer
Marigó Cortés, Judit
Mercedes Martin, Ramon
Hernandez Lujan, Angel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Additional title: Geological Record of Global Change
Additional title: Registro geológico del cambio global
Date: 2023-24
Abstract: CONTEXTUALITZACIÓ Assignatura optativa del quart curs del grau de Geologia. La primera part de l'assignatura és versada en aportar una visió global dels grans canvis ocorreguts en la Història de la Terra i les seves causes. Altrament, interpretar-los a partir dels descriptors (proxies) del registre geoquímic, estratigràfic i del registre fòssil. 1 La segona part de l'assignatura pretèn donar una visió de conjunt de com era la terra i les seves tafocenosis en cada Erathema des del Precambrià a l'Holocè. Aquesta visió global ordenada cronològicament es centra en aspectes concrets com la paleogeografia dels continents, les variacions de temperatura, insolació i nivell del mar i l'evolució de les comunitats vegetals i animals tant marines com terrestres. OBJECTIUS · Aplicar la metodologia geoquímica de baixa temperatura per estimar paràmetres ambientals, temperatura dels oceans, composició i pressió atmosfèrica, intensitat de l'erosió, productivitat biològica. · Conèixer quins son els mecanismes i factors astronòmics i terrestres que poden provocar canvis locals i canvis globals. · Conèixer les eines per reconèixer canvis locals i globals. · Conèixer quins descriptors són aplicables a la interpretació de diferents paràmetres ambientals. · Tenir una visió global de l'evolució dels ecosistemes terrestres des del Precambrià a l'actualitat ·Tenir una visió global de l'evolució paleogeografica dels continents, els canvis en el nivell del mar, la insolació i la temperatura així com de les diferents ciclicitats i tendències climàtiques des del Precambrià a l'actualitat.
Abstract: Overview of Earth history and life on Earth through global changes that can be gained from the geological and paleontological record.
Abstract: CONTEXTUALIZACIÓN Asignatura optativa del cuarto curso del grado de Geología. La primera parte de la assignatura trata de aportar una visión global a los grandes cambios acontecidos en la história de la tierra así como sus causas. Por otro lado, interpretarlos a partir de proxies del registro geoquímico, estratigráfico y del registro fósil. La seguna parte de la assignatura pretende aportar una visión de conjunto de como era la tierra y sus 1 La seguna parte de la assignatura pretende aportar una visión de conjunto de como era la tierra y sus tafocenosis en cada eratherma desdel Precambrico al Holoceno. Esta visión global resultará ordenada cronológicamente y centrandose en aspectos concretos como la paleogeografia de los continentes, las variaciones de temperatura, insolación y del nivel del mar, así como en la evolución de las comunidades vegetales i animales tanto marinas como terrestres. OBJETIVOS ·Aplicar la metodología geoquímica de baja temperatura con tal de estimar parámetros ambientales, temperatura de los oceanos, composición y presión atmossférica, intensidad erosiva y productividad biológica. · Conocer cuales son los mecanismos y factores astronómicos y terrestres que pueden provocar cambios locales y globales. ·Conocer las herramientas para reconocer cambios locales y globales en las tafocenosis. ·Conocer que descriptores son aplicables en la interpretación de los diferentes parámetros ambientales. ·Tener una visión global de la evolución de los ecosistemas terrestres des del Precambrico a la actualidad. ·Tener una visión global de la evolución paleogeografico de los continentes, los cambios en el nivel del mar, la insolación y la temperatura oceánica y superficial asó como las diferentes tendéncias climáticas des del Precambrico a la actualidad.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Geologia [2500254]
Study plan: Grau en Ciències Ambientals i Grau en Geologia [1208] ; Grau en Ciències Ambientals i Grau en Geologia [1436] ; Grau en Ciències Ambientals i Grau en Geologia [1546] ; Grau en Geologia [817]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 110.1 KB

Anglès
6 p, 109.2 KB

Castellà
6 p, 109.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2023-06-27, last modified 2024-04-17



   Favorit i Compartir