Catalunya, una nació partícular des del punt de vista soviètic
Puigsech Farràs, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona)

Publicació: Barcelona : Memorial Democràtic, 2017
Resum: La manca d'un cònsol soviètic a Barcelona i la posterior arribada de l'ambaixada va fer que la realitat nacional catalana fos interpretada des d'un prisma estatalista i centralista a partir de la tardor de 1937. Catalunya fou considerada com una simple regió de la República espanyola. Es reconeixia la seva autonomia en termes administratius, però no la seva especificitat i realitat nacional. La visió soviètica era la d'una Catalunya configurada com una autonomia simplement en termes administratius, és a dir, una autonomia resultat d'una codificació transferida per les Corts espanyoles i executada pel Govern de la República. En altres paraules, Catalunya era simplement una regió autònoma. El reconeixement a la seva identitat nacional quedava diluït.
Nota: Agraïm a 'Memorial Democràtic' l'enviament de l'arxiu del capítol.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Capítol de llibre
ISBN: 978-84-393-9588-1
Publicat a: Une Catalogne indépendante?: Geopolítica europea i Guerra Civil Espanyola (1936-1939), 2017, p. 237-255

Adreça original: https://memoria.gencat.cat/ca/actualitat/detalls/publicacio/Une-Catalogne-independante.-Geopolitica-europea-i-Guerra-Civil-Espanyola-1936-1939


19 p, 2.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Arts i humanitats > Grup d’Estudis República i Democràcia (GERD)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2023-06-28, darrera modificació el 2023-07-28



   Favorit i Compartir