Prehistòria I: la Formació de la Humanitat [106843]
Piqué Huerta, Raquel
Gassiot Ballbe, Ermengol
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Prehistory I: the Formation of Humanity
Additional title: Prehistoria I: la Formación de la Humanidad
Date: 2023-24
Abstract: L'assignatura forma part de la matèria bàsica de prehistòria i protohistòria del grau d'arqueologia. La matèria té una perspectiva geogràfica i cronològica molt àmplia, comprèn des dels primers processos d'hominització fins als primers processos de colonització de la Mediterrània durant el I Mil·lenni abans de la nostra era. El principal objectiu de la matèria és que els estudiants coneguin els processos fonamentals de les primeres etapes de la història, però també puguin comprendre com s'han generat aquests coneixements, així com que estiguin en condicions d'avaluar els diferents models interpretatius. D‟altra banda, es pretén emfatitzar la rellevància d‟aquests processos socials i econòmics. S'espera que els estudiants siguin capaços de comprendre fenòmens com ara la divisió sexual del treball, la discriminació social. L'assignatura se centra en els processos d'hominització: àmbits geogràfics, cronologia i seqüenciació d'espècies d'homínids ial'expansió d'Homo sapiens. Es proporciona a més una introducció a les primeres societats humanes del Paleolític i Mesolític i els processos que van desembocar en la desaparició del mode de vida caçador-recol·lector i en l'aparició de les societats agrícoles i ramaderes.
Abstract: The subject is part of the basic subject of Prehistory and Protohistory of the Archeology Degree. It offers a comprehensive exploration of both geographical and chronological aspects, spanning from the initial hominization processes to the Mediterranean's colonization during the first millennium BCE. The primary objective of the subject is to acquire an understanding of the fundamental processes that shaped the early stages of human history. Additionally, it seeks to elucidate the methodologies employed in generating this knowledge and encourages students to critically evaluate various interpretative models. Furthermore, the subject places significant emphasis on highlighting the relevance of social and economic processes. Students are expected to comprehend phenomena such as the sexual division of labor and social discrimination. The course delves into hominization processes, covering geographic areas, chronology, the succession of hominid species, and the expansion of Homo sapiens. It also provides an introduction to the earliest human societies of the Paleolithic and Mesolithic eras, exploring the transition from hunter-gatherer lifestyles to the emergence of agricultural and pastoral societies. Regenerate response.
Abstract: La asignatura forma parte de la materia básica de Prehistoria y Protohistoria del Grado de Arqueología. La materia tiene una perspectiva geográfica y cronológica muy amplia, comprende desde los primeros procesos de hominización hasta los primeros procesos de colonización del Mediterráneo durante el I Milenio antes de nuestra era. El principal objetivo de la materia es que los estudiantes conozcan los procesos fundamentales de las primeras etapas de la historia, pero que también puedan comprender cómo se han generado estos conocimientos, así como que estén en condiciones de evaluar los diferentes modelos interpretativos. Por otra parte, se pretende enfatizar la relevancia de estos procesos sociales y económicos. Se espera que los y las estudiantes sean capaces de comprender fenómenos como por ejemplo la división sexual del trabajo, la discriminación social. La asignatura se centra en los procesos de hominización: ámbitos geográficos, cronología y secuenciación de especies de homínidos y a la expansión de Homo sapiens. Se proporciona además una introducción a las primeras sociedades humanas del Paleolítico y Mesolítico y los procesos que desembocaron en la desaparición del modo de vida cazador-recolector y a la aparición de las sociedades agrícolas y ganaderas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Arqueologia [2504611]
Study plan: Grau en Arqueologia [1541]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 107.6 KB

Anglès
6 p, 106.4 KB

Castellà
6 p, 107.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2023-07-01, last modified 2023-09-16



   Favorit i Compartir