Estètica Aplicada [43836]
Vilar Roca, Gerard
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Applied Aesthetics
Additional title: Estética Aplicada
Date: 2023-24
Abstract: L'objectiu general de l'assignatura és conèixer el vocabulari i l'argumentari de l'estètica aplicada als camps de l'estètica gustatòria com una forma recent i de creixent importància, i de la filosofia aplicada de la imatge. Els objectius específics de l'assignatura són els següents: 1. La comprensió del gust, tant en el seu ús no metafòric com el metafòric, en tant que forma de coneixement i de comunicabilitat anàloga a l'ús de les imatges. 2. El coneixement dels principals enfocaments teòrics en el tractament d'aquesta qüestió, tant de la tradició com de la contemporaneïtat, i la sistematització conceptual que s'hi pot establir 3. La familiarització amb les pràctiques contemporànies implicades (Food Art, Edible Art, Relacional Art, Research Cooking, Revolutionary Cooking, Food Tech Activism) 4. Comparació dels processos creatius que impliquen les diferents comprensions del gust i el pensament icònic 5. Cultivar les capacitats i les habilitats per a la crítica gustatòria i icònica en l'alumne 6. Configuracions de projectes en estètica gustatòria i pensament icònic 7. Projecció, si s'escau, dels coneixements de l'assignatura als futurs TFMs i a altres recerques i projectes de l'estudiant 1.
Abstract: The general objective of the subject is to know the vocabulary and argumentation of applied aesthetics in the fields of taste aesthetics as a recent and increasingly important form, and of the applied philosophy of the image. The specific objectives of the course are the following: 1. The understanding of taste, both in its non-metaphorical and metaphorical use, as a form of knowledge and communicability similar to the use of images 2. Knowledge of the main theoretical approaches in dealing with this issue, both in terms of tradition and contemporaneity and the conceptual systematization that can be established 3. Familiarization with the contemporary practices involved (Food Art, Edible Art, Relational Art, Research Cooking, Revolutionary Cooking, Food Tech Activism, Iconic Thinking) 4. Comparison of the creative processes that imply the different understandings of taste and iconic thinking 5. Cultivate the abilities and the abilities for gustatory and iconic criticism in the student 6. Project configurations in gustatory aesthetics and iconic thinking 7. Projection, where appropriate, of the knowledge of the subject to the future TFMs and to other research and projects of the student.
Abstract: El objetivo general de la asignatura es conocer el vocabulario y argumentario de la estética aplicada en los campos de la estética gustatoria como una forma reciente y de creciente importancia, y de la filosofía aplicada de la imagen. Los objetivos específicos de la asignatura son los siguientes: 1. La comprensión del gusto, tanto en su uso no metafórico como metafórico, como una forma de conocimiento y de comunicabilidad análoga al uso de las imágenes 2. El conocimiento de los principales enfoques teóricos en el tratamiento de esta cuestión, tanto de la tradición como de la contemporaneidad, y la sistematización conceptual que se puede establecer 3. La familiarización con las prácticas contemporáneas implicadas (Food Art, Edible Art, Arte Relacional, Research Cooking, Revolutionary Cooking, Food Tech Activism, Iconic Thinking) 4. Comparación de los procesos creativos que implican las diferentes comprensiones del gusto y del pensamiento icónico 5. Cultivar las capacidades y las habilidades para la crítica gustatòria e icónica en el alumno 6. Configuraciones de proyectos en estética gustatòria y de pensamiento icónico. 7. Proyección, en su caso, de los conocimientos de la asignatura los futuros TFMs y otras investigaciones y proyectos del estudiante.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Filosofia Aplicada [4316227]
Study plan: Màster Universitari en Filosofia Aplicada [1429]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 106.0 KB

Anglès
4 p, 104.2 KB

Castellà
5 p, 105.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2023-07-07, last modified 2023-09-16



   Favorit i Compartir