Direcció i Gestió de l'Allotjament I [103727]
Ruiz Aguado, Carmen
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Fundació Universitat Autònoma de Barcelona-Formació (Escola FUAB-f)

Additional title: Accommodation Management I
Additional title: Dirección y Gestión del Alojamiento I
Date: 2023-24
Abstract: L'assignatura de Direcció i Gestió de l'Allotjament I pretén establir els paràmetres d'actuació per tal que l'alumnat de segon curs del Grau en Direcció Hotelera puguin gestionar de manera eficaç l'àrea d'allotjament d'un establiment hoteler així com un coneixement extens de la mateixa. L'assignatura descriu l'estructura del departament d'allotjament i les àrees a gestionar, incidint principalment en la gestió organitzativa dels diferents subdepartaments que configuren tant el departament de reserves com la recepció i la consergeria, la del seu personal així com la gestió de l'oferta. A partir d'aquests factors l'alumnat apren a gestionar i analitzar els resultats, prendre decisions i vetllar pel bon funcionament de l'àrea d'allotjament com a principal activitat dins d'una empresa hotelera que genera la major part del ingressos. Al finalitzar l'assignatura l'alumnat haurà de ser capaç de: 1. Conèixer l'estructura del departament de pisos així com les competències, habilitats i tasques de cada un dels perfils laborals que l'integren. 2. Realitzar un anàlisi detallat dels processos de treball propis de l'àrea d'allotjament. 3. Familiaritzar-se amb la gestió i implantar models efectius de gestió i control. 4. Identificar els diferents itineraris i canals de comunicació amb la resta de departaments que configuren un hotel. 5. Establir les funcions pròpies del departament de pisos. 6. Determinar les diferents estructures organitzatives de personal necessàries que integren l'àrea d'allotjament. 7. Saber vehicular procediments i adaptar-los a les expectatives de la clientela, les particularitats delcapital humà i els recursos materials disponibles des del respecte a la diversitat i la pluralitat d'idees, persones i situacions. 8. Prendre decisions i dissenyar estratègies pel desenvolupament i millora del departament. 1 8. Prendre decisions i dissenyar estratègies pel desenvolupament i millora del departament. 9. Integrar-se ràpida i eficaçment en els grups de treball departamentals relacionats amb l'àrea d'allotjament en diferents tipus d'establiments hotelers. 10. Organitzar una gestió departamental moderna, eficaç i orientada al client.
Abstract: The subject Rooms Division Management I pretends to analyze the performance parameters of the department in order to teach to the students of the second course of the Degree in Hospitality Management how to manage the department in an efecctive way as well as to offer an extensive knowledge of it. The subject describes the structure of the Rooms Division department and all its areas to manage, highlighting the organisational management of the different subdepartments that configure it, like reservations, front desk and concierge as well as the managing of its staff and the product to offer. Spliting all these factors, the students learn how to manage and analyze the department results, to take decisions and look after the good operation of the accommodation area as a main activity in a hotel company (it generates the greater part of the revenues). Once finalising the subject the students will must have to: 1. Know the Housekeeping division structure as well as the competences, skills and tasks of each one of the labour profiles that integrate it. 2. Realise one detailed analysis of the core processes of the department. 3. Familiarise with the management and implement effective management and control models. 4. Identify the different itineraries and communication channels with the rest of departments that configure a hotel. 5. Establish the own functions of the Housekeeping department. 6. Determine the different organisational structures of personal necessary that integrate the Housekeeping division. 7. Know how to mediate procedures and how to adapt them to the customer expectations, human capital particularities and the material resources available based on respect for diversity and plurality of ideas, people and situations. 8. Take decisions and design strategies for thedevelopment and improvement of the department. 1 8. Take decisions and design strategies for thedevelopment and improvement of the department. 9. Integrate fast and effectively in the workgroups of departamental work related with the rooms division area in different type of accommodation business. 10. Perform a modern departamental management, effective and customer oriented.
Abstract: La asignatura de Dirección y Gestión de Alojamiento I pretende establecer los parámetros de actuación para que el alumnado de segundo curso del Grado en Dirección Hotelera pueda gestionar de manera eficaz el área de alojamiento de un establecimiento hotelero, así como un conocimiento extenso de la misma. La asignatura describe la estructura del departamento y las áreas a gestionar, incidiendo principalmente en la gestión organizativa de los diferentes subdepartamentos que configuran tanto la recepción como pisos, la de su personal, así como la gestión de la OFERTA. A partir de dichos factores el alumnado aprende a gestionar y analizar los resultados, tomar decisiones y velar por el buen funcionamiento del área de alojamiento como principal actividad dentro de una empresa hotelera que genera la mayor parte de los ingresos. Al finalizar la asignatura el alumnado deberá ser capaz de: 1. Conocer la estructura de un departamento de alojamiento, así como las competencias, habilidades y tareas de cada uno de los perfiles laborales que lo integran. 2. Realizar un análisis detallado de los procesos de trabajo propios del área de alojamiento. 3. Familiarizarse con la gestión e implantar modelos efectivos de gestión y control. 4. Identificar los diferentes itinerarios y canales de comunicación con el resto de departamentos que configuran un hotel. 5. Establecer las funciones propias de los departamentos integrantes del área de alojamiento. 6. Determinar las diferentes estructuras organizativas de personal necesarias que integran el área de alojamiento. 7. Saber vehicular procedimientos y adaptarlos a las expectativas de la clientela, las particularidades del capital humano y los recursos materiales disponibles desde el respeto a la diversidad y la pluralidad de ideas, personas y situaciones. 8. Tomar decisiones y diseñar estrategias para el desarrollo y mejora del departamento. 1 8. Tomar decisiones y diseñar estrategias para el desarrollo y mejora del departamento. 9. Integrarse rápida y eficazmente en los grupos de trabajo departamentales relacionados con el alojamiento en diferentes tipos de establecimientos hoteleros. 10. Organizar una gestión departamental moderna, eficaz y orientada al cliente.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Direcció Hotelera [2502904]
Study plan: Grau en Direcció Hotelera [1214]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 103.3 KB

Anglès
5 p, 103.2 KB

Castellà
5 p, 102.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2023-07-14, last modified 2024-02-10



   Favorit i Compartir