Pèrdues alimentàries al sector hortícola català : On és el problema i com podem gestionar-lo?
Tonini, Pietro (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Petit Boix, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Additional title: Pérdidas alimentarias en el sector hortícola catalán : ¿Dónde está el problema y cómo podemos gestionarlo?
Additional title: Food loss in the Catalan horticultural sector : Where is the problem and how can we deal with it?
Date: 2023
Description: 4 pag.
Abstract: Reduir la pèrdua d'aliments en el sector hortícola és clau per assolir objectius polítics idonar suport a la transició cap a una agricultura i uns hàbits alimentaris més sostenibles. Hem quantificat les pèrdues alimentàries en el sector hortícola català per a l'any 2020 ihem estimat el seu valor econòmic, així com els principals productes que hi contribueixen. La pèrdua anual d'aliments equival a 19 milions €, els quals deriven dels productes sensecollir evitables (61%), la classificació per qualitat (21%) i les pèrdues inevitables (17%). Es necessiten solucions a curt i llarg termini per a controlar, planificar i invertir en cultius,solucions de mercat i suport financer als productors.
Abstract: Reducir la pérdida de alimentos en el sector hortícola es clave para alcanzar objetivos políticos y apoyar la transición hacia una agricultura y unos hábitos alimenticios más sostenibles. Se cuantificaron las pérdidas alimentarias en el sector hortícola catalán para el año 2020 y se estimó su valor económico, así como los principales productos que contribuyen a ello. La pérdida anual de alimentos equivale a 19 millones €, que derivan de los productos sin cosechar evitables (61%), la clasificación por calidad (21%) y las pérdidas inevitables (17%). Se necesitan soluciones a corto y largo plazo para controlar, planificar e invertir en cultivos, soluciones de mercado y soporte financiero a los productores.
Abstract: Reducing food loss in the horticultural sector is crucial to meet policy goals and support a transition towards more sustainable agriculture and eating habits. We quantified food loss in the Catalan horticultural sector for the year 2020 and estimated its economic value and main contributing products. Annual food loss is equivalent to 19 million €, which result from avoidable unharvested products (61%), quality sorting (21%) and unavoidable losses (17%). Short and long-term solutions are needed to monitor, plan and invest in crops, market solutions and financial support for producers.
Note: Aquest policy brief és l'adaptació d'un article científic a llenguatge accessible per als actors interessats. Ha estat elaborat pel grup de recerca Sostenipra de l'ICTA-UAB.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria. Creative Commons
Language: Català
Series: Sostenipra Policy Brief Collections
Document: Informe
Subject: Agricultura ; Sostenibilitat ; Pèrdues alimentàries ; Sostenibilidad ; Pérdidas alimentarias ; Agriculture ; Sustainability ; Food loss
Related work: Tonini, P.; Muñoz Odina, P.; Orsini, F., and Gabarrell Durany, X. (2022) "Economic benefit and social impact derived by a food loss prevention strategy in the vegetable sector: A spatial and temporal analysis at the regional level". Frontiers in Sustainable Food Systems, 6:1043591 https://doi.org/10.3389/fsufs.2022.1043591



4 p, 4.2 MB

Español
4 p, 4.2 MB

English
4 p, 4.2 MB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Experimental sciences > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) > Sustainability and Environmental Protection (Sostenipra)
Research literature > Studies

 Record created 2023-09-05, last modified 2023-09-28



   Favorit i Compartir