Google Scholar: citas
Fed-batch and sequential-batch approaches to enhance the bioproduction of 2-Phenylethanol and 2-Phenethyl Acetate in Solid-State Fermentation Residue-Based Systems
Martínez-Avila, Oscar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Font i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Barrena Gómez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Fecha: 2019
Descripción: 11 pàg.
Resumen: This study describes the use of alternative operational strategies in the solid-state fermentation of the agro-industrial leftover sugar cane bagasse (SCB) supplemented with l-phenylalanine, for bioproducing natural 2-phenylethanol (2-PE) and 2-phenethyl acetate (2-PEA) using K. marxianus. Here, fed-batch and sequential-batch have been assessed at two scales (1. 6 and 22 L) as tools to increase the production, as well as to enhance the sustainability of this residue-based process. While in the reference batch strategy a maximum of 17 mg of 2-PE+2-PEA per gram of added SCB was reached at both scales, the implementation of fed-batch mode induced a production increase of 11. 6% and 12. 5%, respectively. Also, the production was increased by 16. 9% and 2. 4% as compared to the batch when a sequential-batch mode was used. Furthermore, the use of these strategies was accompanied by lower consumption of key resources like the inoculum, air, and time, promoting savings between 22% and 76% at both scales.
Ayudas: Ministerio de Economía y Competitividad CTM2015-69513-R
Derechos: Aquest material està protegit per drets d'autor i/o drets afins. Podeu utilitzar aquest material en funció del que permet la legislació de drets d'autor i drets afins d'aplicació al vostre cas. Per a d'altres usos heu d'obtenir permís del(s) titular(s) de drets.
Lengua: Anglès
Documento: Article ; recerca ; Versió acceptada per publicar
Materia: Kluyveromyces Marxianus ; Aroma compounds ; Rose-like compounds ; Scale-up ; Waste to product
Publicado en: Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 67, issue 12 (March 2019) , p. 3389-3399, ISSN 1520-5118

DOI: 10.1021/acs.jafc.9b00524
PMID: 30816043


39 p, 1.8 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ingeniería > Grupo de Investigación en Compostaje (GICOM)
Artículos > Artículos de investigación
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2025-11-25, última modificación el 2025-11-28



   Favorit i Compartir