Análisis comparativo de la eficiencia de la empresa pública respecto la empresa privada : aplicado a empresas hoteleras en España
Cayón Costa, Magda
Vergès, Joaquim, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia de l'Empresa)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2007
Resum: Esta tesis doctoral tiene como objetivo evaluar la eficiencia relativa de la empresa pública paradores de turismo de españa, s. a. durante el período de 1985 a 2004, y verificar si las variaciones de eficiencia están relacionadas con los cambios organizativos experimentados en la empresa en ese período; y por otra parte, se realiza una evaluación comparativa de la eficiencia de dicha empresa pública respecto la eficiencia de empresas hoteleras privadas con diferentes estructuras de propiedad. La metodología utilizada para desarrollar el objetivo ha sido someter la empresa 'paradores de turismo de españa, s. a. ' a un estudio de caso en profundidad aplicando indicadores de eficiencia económica y de productividad para el período 1985-2004, de la misma forma se han aplicado estos indicadores para el análisis comparativo con las empresas privadas.
Resum: The target of this phd thesis is to do an assessment about relative efficiency of a public company like «paradores de turismo de españa s. a. » from 1985 to 2004, and to verify if efficiency variations are linked or correlated to organizational changes implemented in the company during this period. Besides, a comparative evaluation of efficiencies of other private hotel business companies with different ownership structures is done. The methodology used to achieve this target is to submit the company «paradores de turismo de españa s. a. » to a deep study using economical efficiency and productivity indicators for the period from 1985 to 2004. Similarly these indicators have been applied for a comparative analysis to aforementioned private owned companies.
Nota: Consultable des del TDX
Nota: Títol obtingut de la portada digitalitzada
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Departament d'Economia de l'Empresa, 2007
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Eficiència industrial ; Espanya ; Productivitat industrial ; Empreses públiques ; Direcció i administració
ISBN: 978846907387X

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3962
Adreça alternativa: https://www.educacion.gob.es/teseo/mostrarRef.do?ref=412827


217 p, 1.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-08-23   Favorit i Compartir