Esport, immigració i multiculturalitat : una anàlisi conceptual
Kennett, Christopher
Centre d'Estudis Olímpics

Imprint: Centre d'Estudis Olímpics, UAB 2005
Description: 14 p.
Abstract: Text de la ponència presentada pel doctor Chris Kennett al "Foro Europeo: Cultura, Deporte y Proximidad" organitzat per la Diputación Provincial de Almería i celebrat a Almeria el 5 de maig de 2005. El text examina els conceptes clau que comprèn el discurs polític social relacionat amb la immigració i com es relacionen aquests conceptes amb l'esport. Es té en compte el paper potencial que juga l'esport en la integració dels immigrants i els riscs dels esports com a força potencialment divisiva, sobretot pel que fa al racisme. Aquesta discussió porta a considerar la necessitat de diàleg intercultural a través de l'esport per tal de contribuir a aconseguir una integració sostenible dels grups immigrants. Per tal d'assolir aquest objectiu, cal fer una recerca sobre les necessitats dels grups immigrants, ja que és una fase clau en el desenvolupament de la política de l'esport.
Abstract: Paper given by Chris Kennett at the European Forum: Culture, Sport and Proximity held in Almería on the 5 May 2005 and promoted by the Diputación Provincial de Almería. The paper explores the key concepts that comprise the social policy discourse related to immigration and how these relate to sports provision. The potential role for sport in the integration of immigrants is considered, as well as the risks of sports as a potentially divisive force, particularly in terms of racism. This discussion leads to the consideration of the need for intercultural dialogue through sport in order to contribute to the achievement of the sustainable integration of immigrant groups. In order to achieve this goal, research is called for into the needs of immigrant groups as a key phase in the development of sports policy.
Abstract: Texto de la ponencia presentada por Chris Kennett en el Foro Europeo: Cultura, Deporte y Proximidad organizado por la Diputación Provincial de Almería y celebrado en Almería, el 5 de mayo de 2005. El texto examina los conceptos clave que comprende el discurso político social relacionado con la inmigración y como éstos se relacionan con el deporte. Se toma en consideración el papel potencial que juega el deporte en la integración de inmigrantes y los riesgos del deporte como a fuerza potencialmente divisoria, sobretodo por lo que respecta al racismo. Esta discusión lleva a considerar la necesidad de diálogo intercultural a través del deporte para alcanzar una integración sostenible de los grupos de inmigrantes. Para alcanzar este objetivo, es necesario llevar a cabo una investigación entorno a la necesidades de los grupos de inmigrantes, fase clave en el desarrollo de la política deportiva.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Language: Català.
Series: Working papers del CEO-UAB
Series: Olimpisme i esport: working papers del CEO-UAB ; 103
Document: conferenceObject ; workingPaper
Subject: Esports ; Aspectes polítics ; Aspectes socials ; Aspectes ètics i morals

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/5016


14 p, 67.6 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > Olympic Studies Centre at the Autonomous University of Barcelona (CEO-UAB)
Research literature > Working papers

 Record created 2009-07-13, last modified 2019-07-20   Favorit i Compartir