Diagnosi i pla de gestió ambiental del casal de joves de Haër (Senegal)
Creus i Prats, Maria
Lemkow, Louis (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Foz i Altarriba, Alba
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2008
Descripció: 188 p.
Resum: Per tal de fer front al deteriorament i la destrucció de l'única infraestructura comuna per a joves existent al barri de Haër (M'lomp), l'associació de joves "Les Criquets de Haër" ha dut a terme un projecte de construcció d'un Casal de Joves, el qual pretén fer front no només a la manca d'infraestructures sinó també a la falta de tallers en condicions, de llocs de treball i d'espai agrícola. Amb l'objectiu de construir un centre integrat en el medi i amb capacitat per atendre les necessitats tant dels joves de Haër com d'altres poblacions properes, s'ha optat per realitzar una diagnosi ambiental del terreny on es construirà el complex. La informació obtinguda en aquesta diagnosi ha permès determinar els possibles impactes que la construcció del casal pot suposar per al medi i, a partir d'aquí, elaborar un pla de gestió ambiental dissenyant les mesures correctores més adequades per a la mitigació dels impactes detectats. Les actuacions plantejades en el Pla de gestió ambiental s'han dissenyat tenint en compte el context social i econòmic en el qual es desenvolupen les obres, així com també la predisposició de la població per a dur-les a terme i garantir-ne la continuïtat.
Resum: Con el fin de hacer frente al deterioro y la destrucción de la única infraestructura común para jóvenes existente al barrio de Haër (M'lomp), la asociación de jóvenes "Les Criquets de Haër" ha llevado a cabo un proyecto de construcción de un Casal de Jóvenes, que pretende hacer frente no sólo a la falta de infraestructuras sino también a la falta de talleres en condiciones, de puestos de trabajo y de espacio agrícola. Con el objetivo de construir un centro integrado en el medio y con capacidad para atender las necesidades tanto de los jóvenes de Haër como de otras poblaciones próximas, se ha optado por realizar una diagnosis ambiental del terreno donde se construirá el complejo. La información obtenida en esta diagnosis ha permitido determinar los posibles impactos que la construcción del casal puede suponer para el medio y, a partir de aquí, elaborar un plan de gestión ambiental diseñando las medidas correctoras más adecuadas para la mitigación de los impactos detectados. Las actuaciones planteadas en el Plan de gestión ambiental se han diseñado teniendo en cuenta el contexto social y económico en el cual se desarrollan las obras, así como también la predisposición de la población para llevarlas a cabo y garantizar su continuidad.
Resum: In order to face the ruin and the destruction of the only common infrastructure for youngsters existing in the neighborhood of Haër (M'lomp), the association of youngsters "Les Criquets de Haër" has carried out a project of building a Mansion of Youngsters, which intends to face not only the lack of infrastructures but also the lack of workshops in reasonable conditions, jobs and agriculture spaces. With the goal to construct an integrated center in the environment and with capacity to pay attention to the needs so much of the youngsters of Haër as other nearby populations, it has been opted to carry out an environmental diagnosis of the terrain where the complex will be constructed. The information obtained from the diagnosis allows us to gauge the possible impacts that the construction of the mansion may suppose to the environment and elaborate an Environmental Management Plan designing the corrective measures more suitable to face the impacts. The performances brought up in the Environmental Management Plan have been designed taking into consideration the social and economical context in which the works are developed, as well as the predisposition of the population to guarantee its continuity.
Resum: Afin de faire front à la détérioration et la destruction de la seule infrastructure commune pour des jeunes existante au quartier d'Haër (M'lomp), l'association de jeunes "Les Criquets de Haër" a mené à bien un projet de construction d'un Centre Culturel de Jeunes, lequel prétend combattre non seulement une basse présence d'infrastructures mais aussi au manque d'ateliers pour des jeunes, de postes de travail et d'espace agricole. Avec l'objectif de construire un centre intégré avec l'environnement qui fais attention aux nécessités des jeunes qui viennent de Haër et aussi des villages prochains, on a choisisse de réaliser un Diagnostique Environnemental du terrain où ce complexe va être construit. L'information obtenue dans cet étude a permis de déterminer les possibles impacts que ce Centre peut offrir sur l'environ et, ensuite, élaborer un plan de gestion environnemental en dessinant des mesures les plus adéquates qui peuvent aider à la correction où mitigation des impacts détectés pendant l'étude. Les procédures proposées dans ce Plan de Gestion Environnemental ont été dessinées sans oublier le contexte social et économique où les travaux sont développés, aussi bien qu'aussi la prédisposition de la population pour les mener à bien et en garantir la continuité.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Gestió ambiental ; M'lomp (Senegal) ; Aspectes ambientals12 p, 166.1 KB

188 p, 5.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16   Favorit i Compartir