El Añil : historia de un cultivo olvidado en Venezuela 1767-1870
Pacheco Troconis, José Germán
Delgado, Josep M., dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2009
Resum: Aquesta investigació és un estudi d'història econòmica, en el qual es reconstrueix el procès d'establiment, desenvolupament i desaparició del conreu de l'indi a Veneçuela com a activitat económica (productiva i comercial) entre els anys 1767 - 1870, en el marc de les transformacions económiques que tenien lloc al món occiedental sota l'impacte de l'anomenada revolució industrial. Igualment, al treball s' s'analitza la dinàmica de l'indi Veneçolà en relació amb el que s'esdevenia als principals centres de producció de l'indi al món. Per últim, cal assenyalar que també s'estudien les transformacions i els diferents impactes socioeconòmics que s'esdeveniren a la regió productora: les Valls d'Aragua. Paraules clan: Indi, Veneçuela, Valls d'Aragua, Història Econòmica, Producció, Comerç.
Resum: Esta investigación es un estudio de historia económica, en ella de reconstruye el proceso de establecimiento, desarrollo y desaparición del cultivo de añil en Venezuela como actividad económica: productiva y comercial, el cual transcurre en los años de 1767 - 1870, inscrito dentro de las transformaciones económicas que acaecían en el mundo occidental bajo el impacto de la llamada Revolución Industrial. En él se analiza la dinámica del añil Venezolano en relación con lo que ocurría en los principales centros de producción de añil en el mundo. Las transformaciones e impactos socioeconómicos gestados en su principal región productora: los Valles de Aragua, como corolario de actividad productiva, también son estudiados. Palabras claves: Añil, Venezuela, Valles de Aragua, Historia Económica, Producción, Comercio.
Resum: This research is an historical economic study. It is based on the reconstruction of the establishment, development and vanishment of the indigo crop as an economic and comercial activity in Venezuela, in the period between the years 1767-1870, inscribed into the transformations of the occidental world in the Industrial Revolution. It is analized the evolution of indigo Venezuelan linked to the best important world production center. The study also analises the transformation and socioeconomic impacts ocurred in the best important regional production: Araguan valleys, as a resultant of this production activity. Key words: Indigo, Venezuela Valleys, Economic history, Production, Trade.
Nota: Descripció del recurs: el 2 de novembre de 2009
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Departament d'Economia i Història Econòmica, 2001
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Anyil ; Història ; Indústria ; 1767-1870 ; Veneçuela ; Indústria tèxtil ; Tints i tenyit ; Condicions econòmiques
ISBN: 9788469221297

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/4086


424 p, 8.8 MB

453 p, 8.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2010-04-22, darrera modificació el 2022-11-23   Favorit i Compartir