Dinàmica de la motilitat, la fosforil·lació de proteïnes i l'activitat mitocondrial de l'espermatozoide porcí durant la capacitació i reacció acrosòmica "in vitro" = Dynamics of motility, protein phosphorylation and mitochondrial activity in boar spermatozoa during in vitro capacitation and further acrosome reaction / Laura Ramió i Lluch ; dirigida pel Dr. Joan Enric Rodríguez Gil
Ramió i Lluch, Laura
Rodríguez Gil, Joan Enric, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animal)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals

Publicació: Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, 2010
Resum: L'objectiu principal d'aquesta tesi és contribuir a un millor coneixement dels mecanismes moleculars implicats en el correcte assoliment de la capacitació "in vitro" (IVC) i posterior reacció acrosòmica "in vitro" (IVAR) dels espermatozoides porcins. Amb aquesta finalitat es va estudiar, per una banda, l'evolució temporal de l'estructura subpoblacional en els espermatozoides porcins durant aquests processos i es va observar canvis espeífics en el percentatge de les diferents subpoblacions mòbils sense que es perdés l'estructura de 4 subpoblacions descrita en l'ejaculat porcí. Per altra banda, la IVC i la IVAR indueixen no sols canvis en la fosforil·lació dels residus tirosina de les proteïnes sinó que s'ha demostrat que la fosforil·lació en els residus serina i treonina també està relacionada amb la IVC i IVAR. Així, s'ha descrit, no tan sols l'aparició de fosforil·lació específica en determinades proteïnes, sinò també la inducció de canvis conformacionals en altres proteïnes i l'aparició de senyal de fosforil·lació en serina i treonina en l'acrosoma de l'espermatozoide relacionada amb IVC i IVAR. En tercer lloc, s'observà un augment de l'activitat mitocondrial durant la IVC i els primers minuts de IVAR. Nogensmenys, en aquest treball es descriu un patró concret d'activació mitocondrial, des de nuclis concrets situats majoritàriament a la part més perifèrica de la peça intermitja de l'espermatozoide cap a la part central d'aquesta. Tanmateix l'actina i la mitofusina2 són dos proteïnes que podrien jugar un paper important en la modulació de la funció mitocondrial en l'espermatozoide porcí.
Resum: The first and principal aim of this thesis is to improve our knowledgement in molecular mechanisms and control of "in vitro" capacitation (IVC) and further acrosome reaction (IVAR) in boar spermatozoa. We have studied the structural motile subpopulation, the protein phosphorylation in concrete in tyrosine, serine and threonine residues and finally the mitochondrial activity during IVC and IVAR. Our results suggest that capacitation-induced motility changes are related to specific changes in the percentage of each motile-sperm subpopulation in the ejaculate without losing the overall, specific four-subpopulation structure. In this way, the maintenance of a four-subpopulation structure seems to be important in the control of the whole ejaculate physiology. Moreover, this study indicates that the changes in protein phosphorylation associated with IVC and subsequent IVAR affected not only pTyr, but also pSer and pThre, and they comprise not only the appearance of specific phosphorylated proteins, like pTyr 32-kDa, pSer-75 kDa and pSer 80-kDa proteins, but also structural changes that induce changes in pI and displacements in the sperm location of the phosphorylated proteins, such as the appearence of specific IVC- and IVAR-linked pSer and pThre signals in the acrosome.
Nota: Bibliografia
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària, Departament de Medicina i Cirurgia Animals, 2009
Nota: Descripció del recurs: el 6 de setembre de 2010
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Text en català i anglès.
Document: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis
Matèria: Porcs ; Espermatozoides
ISBN: 9788469272282

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/5749


153 p, 7.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2010-10-27, darrera modificació el 2019-02-09   Favorit i Compartir