Google Scholar: citations
Reconstruyendo los hitos de la antropología. Con Teresa del Valle
Blanco, Quesé
Egido, Sara
Aubinyà, Axel
Clua i Fainé, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)

Date: 2010
Abstract: En aquesta ocasió el Projecte Entrevistes ofereix una entrevista a la historiadora i antropòloga Teresa del Valle Murga, catedràtica de la Universitat del País Basc. L'entrevista es féu el 12 de maig a Barcelona, aprofitant la visita de Del Valle a Catalunya per participar en el simposi internacional "Procreació, criança i gènere. Aproximacions antropològiques a la parentalitat" que es va celebrar a la UAB. Navegant per un mar de preguntes, l'entrevista reflecteix la trajectòria i pensament, des de i per a l'antropologia, d'una personalitat fonamental en el desenvolupament de la disciplina a Espanya i al País Basc. Alhora que ens ofereix la seva visió de l'evolució interna de l'antropologia espanyola. Una entrevista que combina, doncs, els elements més biogràfics amb els temes que més han interessat a una pionera i principal referent en antropologia del gènere al nostre país, fent una especial menció al seu últim treball sobre la memòria.
Abstract: El Proyecto Entrevistas ofrece esta vez una entrevista a la historiadora y antropóloga Teresa del Valle Murga, catedrática de la Universidad del País Vasco. La entrevista tuvo lugar el 12 de mayo de 2010 en Barcelona, coincidiendo con la participación de Del Valle en el simposio internacional «Procreación, crianza y género. Aproximaciones antropológicas a la parentalidad» que se celebró en la UAB. Navegando por un mar de preguntas, la entrevista refleja la trayectoria y pensamiento, desde y para la Antropología, de una personalidad fundamental en el desarrollo de la disciplina en España y en el País Vasco, al mismo tiempo que nos ofrece su visión de la evolución interna de la antropología española. Una entrevista que combina los elementos más biográficos con los temas que más han interesado a una pionera y principal referente en antropología del género en nuestro país, con una especial mención a su último trabajo sobre la memoria.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Published in: Perifèria : revista de recerca i formació en antropologia, Núm. 13 (2010) , p. 1-26, ISSN 1885-8996

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Periferia/article/view/218375
Adreça original: https://revistes.uab.cat/periferia/article/view/v13-n2-blanco-egido-aubinya
DOI: 10.5565/rev/periferia.555


26 p, 2.8 MB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Perifèria
Articles > Research articles

 Record created 2011-01-13, last modified 2021-12-12



   Favorit i Compartir