Predictive and distributed routing balancing (PR-DRB) : high speed interconnection networks
Núñez, Carlos
Franco Puntes, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Balance predictivo y distribuido del encaminamiento (PR-DRB): redes de einterconexión de alta velocidad
Data: 2010
Descripció: 100 p.
Resum: Current parallel applications running on clusters require the use of an interconnection network to perform communications among all computing nodes available. Imbalance of communications can produce network congestion, reducing throughput and increasing latency, degrading the overall system performance. On the other hand, parallel applications running on these networks posses representative stages which allow their characterization, as well as repetitive behavior that can be identified on the basis of this characterization. This work presents the Predictive and Distributed Routing Balancing (PR-DRB), a new method developed to gradually control network congestion, based on paths expansion, traffic distribution and effective traffic load, in order to maintain low latency values. PR-DRB monitors messages latencies on intermediate routers, makes decisions about alternative paths and record communication pattern information encountered during congestion situation. Based on the concept of applications repetitiveness, best solution recorded are reapplied when saved communication pattern re-appears. Traffic congestion experiments were conducted in order to evaluate the performance of the method, and improvements were observed.
Resum: Les aplicacions paral·leles actuals en els Clústers requereixen l'ús d'una xarxa d'interconnexió per comunicar a tots els nodes de còmput disponibles. El desequilibri en la càrrega de comunicacions pot congestionar la xarxa, incrementant la latència i disminuint el throughput, degradant el rendiment total del sistema. D'altra banda, les aplicacions paral·leles que s'executen sobre aquestes xarxes contenen etapes representatives durant la seva execució les quals permeten caracteritzar-les, a més d'extraure un comportament repetitiu que pot ser identificat en base a aquesta caracterització. Aquest treball presenta el Balanceig Predictiu de Encaminament Distribuït (PR-DRB), un nou mètode desenvolupat per controlar la congestió a la xarxa en forma gradual, basat en l'expansió de camins, la distribució de trànsit i càrrega efectiva actual per tal de mantenir una latència baixa. PR-DRB monitoritza la latència dels missatges en els encaminadors, pren decisions sobre els camins alternatius a utilitzar i registra la informació de la congestió sobre la base del patró de comunicacions detectat, utilitzant com a concepte base la repetitivitat de les aplicacions per després tornar a aplicar la millor solució quan aquest patró es repeteixi. Experiments de trànsit amb congestió van ser portats a terme per avaluar el rendiment del mètode, els quals van mostrar la bondat del mateix.
Resum: Las aplicaciones paralelas actuales en los Clústeres requieren el uso de una red de interconexión para comunicar a todos los nodos de cómputo disponibles. El desbalance en la carga de comunicaciones puede congestionar la red, incrementando la latencia y disminuyendo el throughput, degradando el rendimiento total del sistema. Por otro lado, las aplicaciones paralelas que corren sobre estas redes contienen etapas representativas durante su ejecución las cuales permiten caracterizarlas, además de un comportamiento repetitivo que puede ser identificado en base a dicha caracterización. Este trabajo presenta el Balanceo Predictivo de Encaminamiento Distribuido (PR-DRB), un nuevo método desarrollado para controlar la congestión en la red en forma gradual; basado en la expansión de caminos, la distribución de tráfico y carga efectiva actual, a fin de mantener una latencia baja. PR-DRB monitorea la latencia de los mensajes en los encaminadores, toma decisiones sobre los caminos alternativos a utilizar y registra la información de la congestión en base al patrón de comunicaciones detectado, usando como concepto base la repetitividad de las aplicaciones para luego volver a aplicar la mejor solución cuando dicho patrón se repita. Experimentos de tráfico con congestión fueron llevados a cabo para evaluar el rendimiento del método, los cuales mostraron la bondad del mismo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Còmput d'Altes Prestacions, Teoria de la Informació i Seguretat / High Performance Computing, Information Theory and Security [4313133]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Treballs de màster i postgrau. Màster en Computació d'Altes Prestacions
Document: masterThesis
Matèria: Transmissió de dades, Sistemes de ; Xarxes elèctriques d'interconnexió ; Processament paral·lel (Ordinadors)

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/97241


Presentació del treball
31 p, 1.2 MB

Treball
100 p, 2.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-02-18, darrera modificació el 2021-07-17   Favorit i Compartir