Avaluació del creixement del fong ligninolític Trametes versicolor sobre diferents suports sòlids per a l'aplicació en tractaments de bioremediació
Llorens Blanch, Guillem
Sarrà i Adroguer, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Borràs Camps, Eduard, tut.
Rodríguez Rodríguez, Carlos Esteban, tut.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Fecha: 2010
Descripción: 48 p.
Resumen: Els fongs de podridura blanca (WRF - de l'anglès: White-rot fungi) són de gran interès en l'àmbit de la bioremediació per la seva capacitat de degradar la lignina. La lacasa, un dels enzims extracel·lulars que aquests fongs excreten per degradar la lignina, pot ser utilitzada per degradar els contamiants presents en una matriu donada. Trametes versicolor ha estat estudiat per la seva capacitat de produïr aquest enzim en rersidus agrícoles com a substrats. Un primer triatge basat en la producció de CO2, la mesura de l'activitat lacasa i la quantificació de l'ergosterol han permés seleccionar els substrats on es donava un major poder oxidatiu dels cultius inoculats amb T. versicolor. Els posteriors experiments de colonització de sòls, on es monitoritzava l'activitat lacasa i l'ergosterol, han mostrat que T. vesicolor és capaç de colonitzar sòls i que té una major activitat lacasa en condicions no estèrils. També h'ha provat, mitjançant el test ND24, que T. versicolor és capaç de degradar un contaminant emergent, el naproxè, en sòls estèrils i no estèrils esmenats amb residus agrícoles.
Resumen: Los hongos de podredumbre blanca (WRF - del inglés: White-rot fungi) son de gran interés en el campo de la bioremediación por su capacidad de degradar la lignina. La lacasa, una de las enzimas extracelulares que estos hongos excretan para degradar la lignina, puede ser utilizada para degradar los contamiantes presentes en una matriz dada. Trametes versicolor ha sido estudiado por su capacidad de producir esta enzima en residuos agrícolas como substratos. Una primera criba basada en la producción de CO2, la medida de la actividad lacasa y la cuantificación del ergosterol han permitido seleccionar los substratos donde se daba un mayor poder oxidativo de los cultivos inoculados con T. versicolor. Los posteriores experimentos de colonización de suelos, donde se monitorizaba la actividad lacasa y el ergosterol, han mostrado que T. versicolor es capaz de colonizar suelos y que tiene una mayor actividad lacas en condiciones no estériles. También se ha probado, mediante el ensayo ND24, que T. versicolor es capaz de degradar un contaminante emergente, el naproxeno, en suelos estériles y no estériles enmendados con residuos agrícolas.
Resumen: White for fungi (WRF) are of great interest in the field of bioremediation for their ability to degrade lignin. Laccase, an extracellular enzyme excreted by these fungi to degrade lignin, can be used to degrade the pollutants presents in a given matrix. Trametes versicolor has been studied for its ability to produce this enzyme in agriculture residues as substrates. An initial sorting based on the CO2 production, the measurement of laccase activity and the quantification of ergosterol have allowed to select the substrates which gave the crops inoculated with T. versicolor a higher oxidative power. Subsequent experiments of colonization of soils, where laccase activity and ergosterol were monitored, shown that T. versicolor is able to colonize soils, with a higher laccase activity in non-sterile conditions. Algo, with the ND24 test, has been shown that T. versicolor is capable to degrade an emerging pollutant (naproxen) in sterile and non-sterile soils amended with agricultural residues.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Ciències Ambientals [2501915]
Colección: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Documento: Treball final de grau
Materia: Fongs ; Biotecnologia ; Sòls ; Microbiologia



Resum del projecte
18 p, 1.1 MB

Projecte
48 p, 4.7 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera > Ciencias. TFM

 Registro creado el 2011-04-04, última modificación el 2023-02-07



   Favorit i Compartir