Projecte científico tècnic de definició de subunitats paisatgístiques del Parc Natural de l'Alt Pirineu
Soriano, Juan Manuel (Soriano López) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Nadal Tersa, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Ninyerola i Casals, Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Cristóbal, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Pèlachs Mañosa, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Barrachina Jiménez, Maria
Calvo Romero, Cristina
Cunill Artigas, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Molina Gallart, David
Serra Llobet, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Serra Díaz, Josep M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Data: 2006
Descripció: 64 pag.
Resum: La identificació i caracterització de subunitats de paisatge per al Parc Natural de l'Alt Pirineu (PNAP) s'ha fet en base a la Llei 8/2005, de 8 de juny, de Protecció, Gestió i Ordenació del Paisatge la qual estableix que "els catàlegs del paisatge són els documents de carácter descriptiu i prospectiu que determinen la tipologia dels paisatges de Catalunya, identifiquen llurs valors i llur estat de conservació i proposen els objectius de qualitat que han de complir" (Article 10). Igualment, la Llei ha previst que la responsabilitat dels catàlegs sigui de l'Observatori del Paisatge que "és una entitat de suport i col·laboració amb l'Administració de la Generalitat en totes les qüestions relacionades amb l'elaboració, l'aplicació i la gestió de les polítiques de paisatge" (Article 13). Per això, aquest treball es basarà en els criteris establerts per l'Observatori del Paisatge (document de referència pels grups de treball, Olot i Barcelona, maig de 2005) i les bases conceptuals, metodològiques i procedimentals que han elaborat per a la realització dels Catàlegs del Paisatge de Catalunya que s'han recollit en un document anomenat Prototipus de Catàleg de Paisatge (PCP). Com que en l'actualitat aquests paràmetres estan en fase de desenvolupament, aquest Projecte Científico Tècnic de Definició de Subunitats Paisatgístiques per al Parc Natural de l'Alt Pirineu s'ha inspirat en aquest document adaptant-se a les necessitats del Parc i desenvolupant les metodologies proposades. El document que es presenta recull la Primera Fase del treball, que s'ha destinat al tractament i adequació de la informació existent (cartogràfica i escrita) per a la delimitació i definició posterior de les diferents subunitats de paisatge.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Informe
Matèria: Paisatge ; Pirineu



64 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Grup de Recerca Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica (GRUMETS)
Documents de recerca > Estudis

 Registre creat el 2011-07-21, darrera modificació el 2023-06-12



   Favorit i Compartir