Recerca en comunicació de masses a Alemanya.Un repàs
Schröder, Hermann-Dieter

Additional title: Investigación en comunicación de masas en Alemania. Un repaso.
Additional title: Research into the mass media in Germany. An overview.
Date: 1997
Abstract: La recerca sobre comunicació de masses a Alemanya es caracteritza pel fet que no és deguda a un sol cos disciplinar, i per realitzar, des de diferents posicions epistemològiques, una productiva tasca d'aproximació al fenomen de la comunicació de masses. Alemanya també pot considerar-se un país fructífer en estudis sobre la teoria de la comunicació des de la perspectiva crítica. En aquest àmbit, destaquen les propostes de teoritzacions globalitzadores que fan alguns autors. La comunitat científica, en el seu debat intern s'ha interessat tradicionalment pels aspectes més teòrics i genèrics.
Abstract: La investigación sobre comunicación en Alemania se caracteriza por no deberse a un sólo cuerpo disciplinar, y por llevar a cabo -desde diferentes posturas epistemológicas- una productiva tarea de aproximación al fenómeno de la comunicación de masas. Alemania puede considerarse también un país fructífero en trabajos sobre teoría de la comunicación desde la perspetiva crítica. En este ámbito, destacan las propuestas de teorizaciones globalizadoras que hacen algunos autores, por las que tradicionalmente se ha interesado la comunidad científica en su debate interno.
Abstract: Research into the mass media in Germany is distinguished by adhering to no single body of discipline and by carrying out, from a variety of epistemological angles, a productive task in approaching the phenomenon of the mass media. Germany can also be considered a fruitful country in studies on the theory of communication from a critical perspective. In this context, the author refers to proposals in globalising theories such as those made by some writers and which have traditionally attracted the attention of the scientific community in its internal debate.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Document: Article ; recerca ; article ; publishedVersion
Subject: Investigació sobre la comunicació de masses a Alemanya ; Història ; Noves tendències ; Investigación sobre comunicación de masas en Alemania ; Historia ; Nuevas tendencias ; Mass media research in Germany, history, new trends.
Published in: Anàlisi : quaderns de comunicació i cultura, N. 21 (1997) , p. 31-47, ISSN 0211-2175

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Analisi/article/view/14952


17 p, 102.9 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Anàlisi
Articles > Research articles

 Record created 2006-03-13, last modified 2020-03-09   Favorit i Compartir