Estudio epidemiológico de la presencia de cuerpos extraños en pacientes asistidos entre 1983 y 2009 en el servicio de Otorrinolaringologia del Hospital Central de Maputo (Moçambique)
Dadá, Mahomed Sidique Abdul Cadar
Perelló Scherdel, E., (Enrique), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Rodríguez Baeza, Alfonso, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 102 p.
Resum: Antecedents: els cossos estranys en l'especialitat d'ORL en països en desenvolupament representen un important problema de salut pública. Objectius: caracteritzar el perfil dels pacients, identificar els cossos estranys i establir relacions entre ells. Metodologia: estudi descriptiu, retrospectiu, de 4. 826 pacients amb cossos estranys durant un període ampli (1983-2009). Resultats: el 52. 8% dels pacients van ser de sexe masculí i el 64. 9% d'edat pediàtrica. Els objectes metàl·lics (24. 5%) la localització a l'oïda (40. 3%) van ser els més freqüents. Conclusions: es demostren evidències d'interès en salut pública i es proposen estratègies de prevenció i de control.
Resum: Antecedentes: los cuerpos extraños en la especialidad de ORL en países en desarrollo representan un problema importante de salud pública. Objetivos: caracterizar el perfil de los pacientes, identificar los cuerpos extraños y establecer relaciones entre ellos. Metodología: estudio descriptivo, retrospectivo, de 4. 826 pacientes con cuerpos extraños en un amplio período (1983-2009). Resultados: el 52. 8% de los pacientes fueron de sexo masculino y el 64. 9% de edad pediátrica. Los objetos metálicos (24. 5%) y la localización en el oído (40. 3%) fueron más frecuentes. Conclusiones: se demuestran evidencias de importancia en salud pública y se proponen estrategias de prevención y de control.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Otorrinolaringologia (Moçambic) ; Cossos estranys (Medicina) ; Epidemiologia clínica (Moçambic)



102 p, 2.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-10-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir