Eventos cardiovasculares adversos postcirugía no cardiaca de riesgo medio-alto : Estudio retrospectivo del 2009
Guilabert, Patricia
Armengol Carrasco, Manuel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Bernia Gil, José Antonio, dir. (Hospital Universitari MútuaTerrassa (Terrassa, Catalunya))
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Fecha: 2011
Descripción: 60 p.
Resumen: La incidència descrita d'esdeveniments cardiovasculars adversos postcirurgia no cardíaca a la bibliografia es del 1-4%. Basant-nos en l'estudi MASCARA realitzat al nostre hospital en varem proposar estudiar la incidència i mortalitat en cirurgia de risc mitjà-alt en el nostre hospital en 2009, així com la relació amb els diferents factors de risc avaluats. Tenint presents les limitacions de l'estudi concloem que la incidència fou del 6. 3% y la mortalitat del 4. 4% . Només l'edat va poder ser considerada com a factor de risc amb significació estadística tant per als esdeveniments durant l'ingrés com per a la mortalitat.
Resumen: La incidencia descrita de eventos cardiovasculares adversos postcirugía no cardíaca en la bibliografía es del 1-4%. Basándonos en el estudio MASCARA realizado en nuestro hospital nos propusimos estudiar la incidencia y mortalidad en cirugía de riesgo medio-alto en nuestro hospital en 2009, así como la relación con los diferentes factores de riesgo evaluados. Teniendo presentes las limitaciones del estudio concluimos que la incidencia fue del 6. 3% y la mortalidad del 4. 4%. Sólo la edad pudo ser considerada como factor de riesgo con significación estadística tanto para los eventos durante el ingreso como para la mortalidad.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Lengua: Castellà
Titulación: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Colección: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Documento: Treball de fi de postgrau
Materia: Cirurgia ; Complicacions ; Sistema cardiovascular ; Malalties



60 p, 776.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera

 Registro creado el 2011-11-07, última modificación el 2023-03-02



   Favorit i Compartir