Impacte ambiental dels iots en els ports de Sitges : anàlisi comparativa
Ambiiot (Grup de recerca)
Pérez Pérez, Laura
Segura Tubau, Raquel
Térmens Arbós, Anna
Vázquez de Castro Rué, Albert
Vila Gómez, Margarita
Sánchez Cabeza, Joan Albert
Boada, Martí, 1949-
Rieradevall, Joan
Duch Cortinas, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Impacto ambiental del uso de los yates en los puertos de Sitges: análisis comparativo
Títol variant: Comparative analysis: the environmental impacts of yacht usage upon the ports of Sitges
Data: 2011
Descripció: 165 p.
Resum: Els ports esportius a nivell català han augmentat considerablement a causa de la creixent afició a la navegació i els esports nàutics. L'increment de la demanda d'amarratges al port i la conseqüent concentració d'iots, ha implicat la necessitat d'un estudi dels seus impactes potencials. El Port Garraf té un impacte més reduït degut a que prioritzen les embarcacions de vela, en canvi pel que fa al Port d'Aiguadolç i Port Ginesta la proporció d'embarcacions a motor és superior, per tant tindran un consum més elevat de combustible. Pel que fa a residus especials, concretament olis, els tres ports tenen un impacte sever per la difícil recuperació del medi en cas d'accident, encara que hi ha una bona gestió en els ports. Per acabar el Port d'Aiguadolç és el que té un consum d'aigua superior.
Resum: Los puertos deportivos a nivel catalán han aumentado considerablemente a causa de la creciente afición de la navegación y los deportes náuticos. El incremento de la demanda de amarres en el puerto y la consecuente concentración de yates, ha implicado la necesidad de un estudio de los posibles impactos potenciales. El Port Garraf tiene un impacto más reducido debido a que se priorizan las embarcaciones de vela, en cambio, en el Port d'Aiguadolç y el Port Ginesta, la proporción de embarcaciones a motor es superior, por lo tanto, tendrán un consumo más elevado de combustible. Por lo que se refiere a los residuos especiales, concretamente aceites, los tres puertos tienen un impacto severo por la difícil recuperación del medio en caso de accidente, aunque haya una buena gestión en los puertos. Para acabar, el Port d'Aiguadolç es el que tiene un consumo de agua superior.
Resum: The marinas has increased considerably in Catalonia because of the growing hobby of sailing and water sports. The increase in the demand of moorings in the marinas and the consequent concentration of yachts, has involved the need of a study of the potential environmental impacts. The Port of Garraf has a smaller environmental impact because it prioritises sailboats; however, the proportion of motor boats is greater in the Port of Ginesta and in the Port of Aiguadolç. That is why they both have a higher consumption of fuel. Regarding the hazardous waste, particularly oils, the three ports have a severe impact because of the difficult recovery of the environment in case of accident, although there is a good management in the ports. To conclude, the Port of Aiguadolç is the most consumptive of water. According to the comparison that has been made of the different flows, it can be concluded that the Port of Ginesta is the most sustainable. Thanks to the good management of the port and its user awareness. Although there is more surface and more boats, this port is the one which has the lower potential of impacts.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: bachelorThesis
Matèria: Ports esportius ; Aspectes ambientals ; Sitges (Catalunya) ; Navegació esportiva

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/172213


Resum
11 p, 567.0 KB

Projecte
165 p, 6.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-11-16, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir