Estudio retrospectivo sobre cambios en la morfología corneal tras crosslinking
Pujol Gomis, Patrícia
Oller Sales, Benjamín, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Centre d'Oftalmologia Barraquer
Institut Barraquer
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 25 p.
Resum: S'ha realitzat un estudi retrospectiu de 41 casos clínics de queratocon mesurant les variables abans i després de la intervenció (al primer mes postoperatori, als 3 mesos i als 6 mesos). El crosslinking corneal amb riboflavina i radiació ultraviolada sembla ser un procediment segur i efectiu, que ha assenyalat la parada a la progressió del queratocon, una reducció, encara que no estadísticament significativa de la curvatura corneal, de l'equivalent esfèric i de l'astigmatisme en ulleres a pacients que prèviament havien manifestat una progressió del queratocon. Conclusions que podem treure d'aquest estudi: 1) Es pot esperar una mínima millora de l'agudesa visual o una detecció la pèrdua d'aquesta en els casos de queratocon progressiu. Encara que aquesta millora no va ser estadísticament significativa. 2) No es demostra que el crosslinking freni la progressió del queratocon, però sí observem un augment de les mitjanes dels valors que ens indiquen el grau de duresa corneal comparant els valors abans de la intervenció, i als 3 i 6 mesos, encara que no hagi diferència estadísticament significativa. Podem constatar que el Crosslinking és una tècnica més que podem emprar en el tractament del queratocon. Possiblement el seu efecte en la visió no serà molt apreciable, però davant de casos amb alt risc de progressió pot ser factible el seu ús ja que no té efectes secundaris d'importància.
Resum: Se ha realizado un estudio retrospectivo de 41 casos clínicos de queratocono midiendo las variables antes y después de la intervención (al primer mes postoperatorio, a los 3 meses y a los 6 meses). El cross-linking corneal con riboflavina y radiación ultravioleta parece ser un procedimiento seguro y efectivo, que ha señalado la parada en la progresión del queratocono, una reducción, aunque no estadísticamente significativa de la curvatura corneal, del equivalente esférico y del astigmatismo en gafa en pacientes que previamente habían manifestado una progresión del queratocono. Conclusiones que podemos sacar de este estudio: 1) Se puede esperar una mínima mejora de la agudeza visual o una detección la pérdida de ésta en los casos de queratocono progresivo. Aunque esta mejora no fue estadísticamente significativa. 2) No se demuestra que el crosslinking frene la progresión del queratocono, pero sí observamos un aumento de las medias de los valores que nos indican el grado de dureza corneal comparando los valores antes de la intervención, y a los 3 y 6 meses, aunque no haya diferencia estadísticamente significativa. Podemos constatar que el crosslinking es una técnica más que podemos emplear en el tratamiento del queratocono. Posiblemente su efecto en la visión no será muy apreciable pero ante casos con alto riesgo de progresión puede ser factible su uso ya que no tiene efectos secundarios de importancia.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: masterThesis
Matèria: Còrnia ; Malalties ; Tractament ; Cirurgia

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/172918


25 p, 2.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-12-05, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir