Craniectomía descompresiva frente la hipertensión intracraneal
Anglada Olivan, Mireia
Balibrea del Castillo, José María
Marcos Neira, Pilar
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia

Date: 2011
Description: 85 p.
Abstract: La craniectomia descompressiva es presenta com una estratègia terapèutica davant la hipertensió intracranial refractària al tractament mèdic. L'objectiu és avaluar els efectes de la CD en el resultat funcional dels pacients en els quals les mesures terapèutiques convencionals no aconsegueixen un control òptim de la pressió intracranial. Els resultats mostren que probablement la CD modifica l'evolució natural de la HTIC refractària disminuint la mortalitat, sense augmentar la morbiditat dels pacients, aconseguint un bon resultat funcional a l'any en més de la meitat dels pacients estudiats.
Abstract: La craniectomía descompresiva se presenta como estrategia terapéutica frente la hipertensión intracraneal refractaria al tratamiento médico. El objetivo es evaluar los efectos de la CD sobre el resultado funcional de los pacientes en los que las medidas terapéuticas convencionales no logran el control óptimo de la presión intracraneal. Los resultados muestran que probablemente la CD modifica la evolución natural de la HTIC refractaria disminuyendo la mortalidad, sin aumentar la morbilidad de los pacientes, alcanzando un buen resultado funcional al año en más de la mitad de los pacientes estudiados.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Treballs de recerca de postgrau
Document: masterThesis
Subject: Crani ; Cirurgia

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/179056


85 p, 795.5 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2012-01-20, last modified 2019-05-16   Favorit i Compartir