La circumcisió masculina pot reduir el risc de contraure algunes malalties de transmissió sexual
Castellsagué, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva)
Albero Abril, Ginesa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva)
Bosch José, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva)

Fecha: 2009
Resumen: Uns resultats sorprenents que ara ja gaudeixen d'evidència científica. Mitjançant un estudi multicèntric de més de 1000 dones amb les seves respectives parelles, es va aconseguir quantificar per primer cop la sospita que existia entre la comunitat científica: que la circumcisió masculina s'associa a un menor risc de virus del papiloma humà (VPH) al penis, i un risc menor de càncer de coll d'úter en la seva parella. A més a més, existeix també una forta evidència científica que mostra que aquesta senzilla intervenció quirúrgica redueix la infecció per VIH. Dades molt importants i que han donat suport a estudis observacionals i assajos clínics realitzats a l'Àfrica. De tota manera, els mecanismes que redueixen aquest risc d'infecció per VIH o VPH no es coneixen encara. Existeixen algunes hipòtesis. Per exemple, un possible mecanisme seria que amb l'eliminació del prepuci, s'estan eliminant també les cèl·lules receptores de la infecció, de manera que es redueix l'àrea d'exposició a la infecció. Tot i això, actualment l'Organització Mundial de la Salut (OMS) dóna suport a la introducció de la circumcisió masculina com una de les millors estratègies preventives en homes adults en països d'alt risc que no es poden permetre la implantació d'altres estratègies de prevenció del VIH, del VPH i altres malalties de transmissió sexual.
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català.
Documento: article ; divulgació ; publishedVersion
Publicado en: UAB divulga, Abril 2009, p. 1-2, ISSN 2014-63882 p, 158.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2012-02-22, última modificación el 2019-07-23   Favorit i Compartir