Factors de risc de mortalitat en la diarrea associada a Clostridium difficile
Franco Arenaz, María
Gurguí Ferrer, Mercè, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Date: 2012
Description: 20 p.
Abstract: Identificar els possibles factors de risc de mortalitat en els pacients amb un primer episodi de diarrea associada a Clostridium difficile (DACD) mitjançant un estudi observacional retrospectiu. Després d'una anàlisi uni i multivariant amb les següents variables (sexe, edat, índex de Charlson, número d'antibiòtics previs i la seva retirada, ús de corticoids, inhibidors de la bomba de protons o antihistamínics antiH2, antiàcids, procedència de residència geriàtrica, dies de tractament per a la DACD, duració de l'ingrés, presència de recidiva i servei d'hospitalització), únicament l'aparició de recidiva va ser un factor de risc independent de mortalitat.
Abstract: Identificar los posibles factores de riesgo de mortalidad en los pacientes con un primer episodio de diarrea asociada a Clostridium difficile (DACD) mediante un estudio observacional retrospectivo. Tras un análisis uni y multivariante con las siguientes variables (sexo, edad, índice de Charlson, número de antibióticos previos y su retirada, uso de corticoides, inhibidores de la bomba de protones o antihistamínicos antiH2, antiácidos, procedencia de residencia geriátrica, días de tratamiento para la DACD, duración del ingreso, presencia de recidiva y servicio de hospitalización), únicamente la aparición de recidiva fue un factor de riesgo independiente de mortalidad.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Subject: Diarrea ; Complicacions

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/179776


20 p, 354.9 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2012-03-01, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir