Adipocitocinas, inflamación y resistencia insulínica en la insuficiencia renal crónica
Aguerrevere Ludewig, Susana
Romero González, Ramón Vicente
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 32 p.
Resum: : La insuficiencia renal crónica (IRC) condiciona disfunción del tejido adiposo y desequilibrio de las adipocitocinas relacionadas con la inflamación y metabolismo de la glicemia. Objetivo: describir la relación entre los marcadores de inflamación (IL6, TNFα, PCR, RIL2), las adipocitocinas (adiponectina, leptina) y las alteraciones de la glicemia en 336 pacientes con IRC en diferentes grupos de IRC (sin terapia renal sustitutiva, hemodiálisis, diálisis peritoneal). Conclusiones: Pacientes con IRC sin terapia renal sustitutiva, presentan menor estado inflamatorio y adipocitocinas que los pacientes en diálisis. Existe una relación inversa entre adiponectina, inflamación y filtrado glomerular. Las adipocitocinas son un factor de riesgo independiente de hiperglicemia.
Resum: La insuficiència renal crònica (IRC) condiciona disfunció del teixit adipós i desequilibri de les adipocitocines relacionades amb la inflamació i metabolisme de la glucosa. Objectiu: descriure la relació entre els marcadors d'inflamació (IL6, TNFα, PCR, RIL2), les adipocitocines (adiponectina, leptina), i les alteracions de la glucèmia en 336 pacients amb IRC en diferents grups (sense teràpia renal substitutiva, hemodiàlisi, diàlisi peritoneal). Conclusions: Pacients amb IRC sense teràpia renal substitutiva presenten menor estat inflamatori i adipocitocines que els pacients en diàlisi. Existeix una relació inversa entre adiponectina, inflamació i filtrat glomerular. Les adipocitocines són un factor de risc independent d'hiperglucèmia.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Insulina, Insuficiència renal



32 p, 233.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2023-04-17



   Favorit i Compartir