Protocolo diagnóstico y seguimiento de la prevalencia e incidencia del virus del papiloma humano (vph) y las anormalidades citológicas de la mucosa anal de hombres que tienen sexo con hombres (hsh) e infección por el virus de la inmunodeficiencia humana (vih)
Rivero Rodríguez, Maria del Mar
Falcó, Vicenç, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Hidalgo Tenorio, Carmen, dir. (Hospital Universitario Virgen de las Nieves (Granada))
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 20 p.
Resum: La citologia anal és un mètode sensible en el despistatge de la neoplàsia de canal anal i similar a la biòpsia dirigida mitjançant rectoscopi i tinció amb àcid acètic al 5%, sobretot en lesions d'alt grau de malignitat; a més de ser una prova adequada en el seguiment d'aquestes lesions. Els pacients VIH homes que tenen sexe amb altres homes tenen major incidència i prevalència de virus papiloma humà i major nombre d'anormalitats en la mucosa del canal anal que els VIH negatius.
Resum: La citología anal es un método sensible en el despistaje de la neoplasia de canal anal y similar a la biopsia dirigida mediante rectoscopio y tinción con ácido acético al 5%, sobre todo en lesiones de alto grado de malignidad; además, de ser una prueba adecuada en el seguimiento de dichas lesiones. Los pacientes VIH varones que tienen sexo con otros hombres tienen mayor incidencia y prevalencia de virus papiloma humano y mayor número de anormalidades en la mucosa del canal anal que los VIH negativos.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Citologia ; Papil·lomavirus20 p, 264.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-17, darrera modificació el 2022-07-10   Favorit i Compartir