Bacteriemias de origen no filiado : Epidemiología y factores pronóstico de mortalidad
Lozano-Polo, Laura
Pahissa Berga, Alberto, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Calbo Sebastián, Esther, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 20 p.
Resum: En torn al 10% de les bacterièmies no té un origen reconegut, i constitueixen el grup de bacterièmies d'origen no filiat (BONF). L'objectiu del nostre estudi és descriure els agents causals, les característiques clíniques, la relació amb l'assistència sanitària i els factors relacionats amb la mortalitat de les bacterièmies d'origen no filiat. Es van incloure 130 pacients a l'estudi. La major part eren homes, anyosos i amb alguna comorbilitat. Més de la meitat són degudes a enterobactèries. La mortalitat en aquest grup de pacients és del 22,3%, i la meitat es produeix de forma precoç.
Resum: En torno al 10% de les bacteriemias no tiene un origen reconocible, y constituyen el grupo de bacteriemias de origen no filiado (BONF). El objetivo de nuestro estudio es describir los agentes causales, las características clínicas, la relación con la asistencia sanitaria y los factores relacionados con la mortalidad de las bacteriemias de origen no filiado. Incluimos 130 pacientes en el estudio. La mayor parte eran varones, añosos y con alguna comorbilidad. Más de la mitad son debidas a enterobacterias. La mortalidad en este grupo de pacientes es del 22,3%, y la mitad se produce de forma temprana.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Bacterièmia, Epidemiologia20 p, 96.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-24, darrera modificació el 2023-02-05   Favorit i Compartir