Infusión continua de anestésico local a nivel subfascial como analgesia postoperatoria en la cesárea : evaluación clínica y de satisfacción.
Lluna Andreu, Eduardo
Díez Pérez, Adolfo
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Date: 2012
Description: 46 p.
Abstract: La infiltració subfascial contínua d'anestèsic local a la ferida quirúrgica és una tècnica d'analgèsia postoperatòria. Objectius: Intentem valorar l'eficàcia analgèsica d'aquesta tècnica després d'una cesària. Material i Mètodes: Estudiem 44 pacients en les 48 hores següents a la cesària infiltrant bupivacaína 0'2% amb un catèter subfascial i una bomba d'infusió contínua. Resultats: Hi ha una correcta analgèsia amb un pic de dolor inicial. Discussió i Conclusions: La infiltració contínua d'un anestèsic local a nivell subfascial a la ferida quirúrgica és eficaç en la reducció del dolor postcesària però seria convenient reforçar-la inicialment.
Abstract: La infiltración continua subfascial de anestésico local en la herida quirúrgica es una técnica de analgesia postoperatoria. Objetivos: Intentamos valorar la eficacia analgésica de esta técnica tras una cesárea. Material y Métodos: Estudiamos 44 pacientes en las 48 horas siguientes a la cesárea infiltrando bupivacaína 0'2% con un catéter subfascial y una bomba de infusión continua. Resultados: Hay una correcta analgesia con un pico de dolor inicial. Discusión y Conclusiones: La infiltración continua de un anestésico local a nivel subfascial en la herida quirúrgica es eficaz en la reducción del dolor postcesárea pero sería conveniente reforzarla inicialmente.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Subject: Dolor postoperatori ; Cesàrea (Operació) ; Anestèsia

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/196221


66 p, 927.3 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2012-05-24, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir