Frecuencia delirium y subsindrome de delirium en pacientes con insuficiencia cardiaca aguda
Rizzi Bordigoni, Miguel Alberto
Puig Campmany, Mireia
Torres Bonafonte, Olga H.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 21 p.
Resum: Fonament: El delirium és un síndrome d'alta prevalença en ancians. S'associa a una elevada morbimortalitat. Objectiu: determinar la freqüència de delirium en pacients amb insuficiència cardíaca aguda,característiques clíniques i l'evolució a l' any. Mètodes: Estudi prospectiu i observacional en pacients majors de 18 anys d'edat que van acudir a urgències per insuficiència cardíaca aguda. Se va avaluar delirium i subsindrome de delirium. Per al diagnòstic es va utilitzar confusional Assessment Method i els criteris de Framingham per insuficiència cardíaca. Seguiment telefònic als 12 mesos. Conclusió: La presència de delirium en pacients amb ICA atesos a Urgències sembla relacionar-se més amb l'edat avançada i la situació basal de dependència funcional i deteriorament cognitiu dels pacients que amb la gravetat o estadi de la insuficiència cardíaca.
Resum: Fundamento: El delirium es un síndrome de alta prevalencia en ancianos. Se asocia a una elevada morbimortalidad. Objetivo: determinar la frecuencia de delirium en pacientes con insuficiencia cardiaca aguda, características clínicas y la evolución al año. Métodos: Estudio prospectivo y observacional en pacientes mayores de 18 años de edad que acudieron a urgencias por insuficiencia cardiaca aguda (ICA). Se evaluó delirium y subsíndrome de delirium. Para el diagnostico se utilizó Confusional Assessment Method y los criterios de Framingham para insuficiencia cardiaca. Seguimiento telefónico a los 12 meses. Conclusión: La presencia de delirium en pacientes con ICA atendidos en Urgencias parece relacionarse más con la edad avanzada y la situación basal de dependencia funcional y deterioro cognitivo de los pacientes que con la gravedad o estadío de la insuficiencia cardíaca.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Insuficiència cardiaca, Deliri21 p, 425.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-06-07, darrera modificació el 2022-07-10   Favorit i Compartir