Quadern de pràctiques d'hidrogeologia i recursos hídrics en format interactiu
Mas-Pla, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Folch, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Menció Domingo, Anna (Universitat de Girona. Departament de Ciències Ambientals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Innovació Docent en Educació Superior

Títol variant: Cuaderno de prácticas de hidrogeología y recursos hídricos en formato interactivo
Títol variant: Workbook of practical exercises in hydrogeology and water resources in an interactive format
Publicació: IDES 2008
Resum: En l'àmbit de les ciències de la terra es presenten de manera simultània el material cartogràfic, les bases de dades i els mètodes de càlcul numèric. El quadern de pràctiques en temàtica hidrogeològica, elaborat en format interactiu, reuneix cartografies, textos, imatges, bases de dades i fulls de càlcul destinats a permetre un millor desenvolupament dels exercicis proposats, disposant de tota la documentació necessària en un format de qualitat. Amb la finalitat de fer-ne més atractiva la realització als estudiants de matèries relacionades amb la hidrogeologia i els recursos hídrics, els exercicis han estat elaborats amb dades i problemàtiques reals i actuals de Catalunya, que permeten copsar la complexitat de la gestió hidrològica del país i valorar-ne el potencial i les limitacions.
Resum: En el ámbito de las Ciencias de la Tierra, el material cartográfico, las bases de datos y los métodos de cálculo numérico se presentan de manera simultánea. El Cuaderno de Prácticas en materia hidrogeológica, elaborado en formato interactivo, reúne cartografías, textos, imágenes, bases de datos y hojas de cálculo destinadas a permitir un mejor desarrollo de los ejercicios propuestos, ofreciendo toda la documentación necesaria en un formato de calidad. Con el propósito de hacer más atractiva su realización a los estudiantes de materias relacionadas con la Hidrogeología y los recursos hídricos, los ejercicios se han elaborado a partir de datos y problemáticas reales y actuales de Cataluña, que permiten captar la complejidad de la gestión hidrológica del país y, al mismo tiempo, valorar su potencial y sus limitaciones.
Resum: In the field of the earth sciences, cartographic material, databases and numerical calculation methods are presented simultaneously. This workbook of practical exercises on the topic of hydrogeology, developed to be interactive, includes maps, texts, images, databases and spreadsheets aimed at enabling students to better perform the proposed exercises, as they have all the documentation they need in a high-quality format. With the purpose of making it more interesting for students in fields related to hydrogeology and water resources, the exercises were developed using real and up-to-date data and problems in Catalonia, enabling us to capture the complexity of water management in the country and assess both its potential and its limitations.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Capítol de llibre
Matèria: Hidrogeologia ; Recursos hídrics
Publicat a: Experiències docents innovadores de la UAB en ciències experimentals i tecnologies i en ciències de la salut : cap a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), 2008, p. 47-56, ISBN 978-84-490-2576-1Català
8 p, 1.4 MB

Español
8 p, 1.3 MB

English
8 p, 127.4 KB

Demostració del quaden interactiu
1.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2012-06-12, darrera modificació el 2023-02-02   Favorit i Compartir