Optimización de la secuencia de difusión en RM 3T con modelo multifactorial IVIM en el estudio de la próstata
Pelechano Gómez, Paula
Martínez Noguera, Antonio
Martí Bonmatí, Luís
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 55 p.
Resum: La utilització de la seqüència de difusió en RM 3T amb un model multifactorial IVIM (Intravoxel Incoherent Motion) ofereix la possibilitat d'estudiar per separat la caiguda del senyal deguda a la difusió pròpiament dita, de la deguda als nuclis d'H de l'aigua lliure que es mouen en la xarxa de microcapil·lars del volum estudiat. Mostrem la nostra experiència en la implementació del model IVIM en l'estudi de la pròstata, demostrant que pot resultar útil en la comparació del teixit prostàtic respecte al teixit patològic amb diferències inicials estadísticament significatives, sent superior al càlcul de l'ADC.
Resum: La utilización de la secuencia de difusión en RM 3T con un modelo multifactorial IVIM (Intravoxel Incoherent Motion) ofrece la posibilidad de estudiar por separado la caída de la señal debida a la difusión propiamente dicha, de la debida a los núcleos de H del agua libre que se mueven en la red de microcapilares del volumen estudiado. Mostramos nuestra experiencia en la implementación del modelo IVIM en el estudio de la próstata, demostrando que puede resultar útil en la comparación del tejido prostático sano frente al tejido patológico con diferencias iniciales estadísticamente significativas, siendo superior al cálculo del ADC.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Pròstata, Ressonància magnètica



55 p, 879.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-06-14, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir