Immunologia de les malalties infeccioses [101007]
Martí i Ripoll, Mercè (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Data: 2012-13
Resum: BLOC I. Resposta immunitària als bacteris Analitzar els mecanismes antibacterians mediats per la immunitat innata i l'adaptativa. Comprendre les diferències en els mecanismes immunitaris efectors que operen enfront dels bacteris intra o extracel·lulars. Conèixer els diferents mecanismes de evasió que utilitzen els bacteris per evadir el sistema immunitari. Patologia i tractament de les malalties causades per infeccions bacterianes Saber reconèixer i descriure les patologies causades per les infeccions bacterianes que són medicament importants. Identificar les malalties bacterianes emergents. BLOC II. Resposta immunitària als virus Comprendre els conceptes centrals vinculats a la immunitat antiviral. Identificar i caracteritzar els mecanismes propis de la immunitat innata i adaptativa que intervenen en la defensa enfront de les infeccions virals. Descriure les estratègies emprades pels virus per tal d'evadir la resposta immunitària antiviral. Patologia i tractament de les malalties causades per infeccions per virus Saber reconèixer i descriure les patologies causades per les infeccions per virus que són medicament importants. 1 Immunologia de les malalties infeccioses 2012 - 2013 Identificar les malalties víriques emergents. HIV Analitzar l'epidemiologia de la infecció per l'HIV. Comprendre la etipolpatogenia de la SIDA. Conèixer les diferents fases de la infecció per l'HIV. Comprendre els aspectes bàsics relatius a les complexes interaccions que s'estableixen entre l'HIV i el sistema immunitari del pacient infectat. Bloc III. Resposta immunitària als paràsits Conèixer els aspectes bàsics de la infecccions parasitàries. Comprendre els mecanismes immunitaris que empra l'organisme per enfrontar els diferents tipus d'infeccions parasitàries. Conèixer les diverses estratègies i mecanismes usats pels diferents paràsits per tal d'evadir la resposta immunitària de l'hoste. Patologia i tractament de les malalties causades per paràsits Saber reconèixer i descriure les patologies causades per les infeccions per paràsits que són medicament importants. Bloc IV. Vacunes Entendre el concepte de vacuna i conèixer les vacunes més importants. Conèixer les noves metodologies aplicades a la generació de vacunes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Microbiologia [2500502]
Pla d'estudis: Grau en Microbiologia [816]
Document: Objecte d'aprenentatge7 p, 19.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2012-06-25, darrera modificació el 2023-01-29   Favorit i Compartir