Microbiologia [102651]
Bragulat Arara, Maria Rosa
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Fecha: 2012-13
Resumen: Es tracta d'una assignatura de primer curs de caràcter bàsic en la que l'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics i pràctics que li permetran saber l'evolució històrica de la Microbiologia, quines són les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes, les estructures, l'organització, la genètica i el creixement microbians, i les seves relacions amb l'hoste, així com el seu control i les tècniques bàsiques de diagnòstic. També adquirir els coneixements dels fonaments de la taxonomia i les bases de la sistemàtica de bacteris i fongs, així com les característiques dels microorganismes causants d'infeccions i/o intoxicacions, i d'aquells d'interès industrial, biotecnològic i ecològic. Aquesta capacitació que ofereix l'assignatura ha de ser bàsica, però també orientada a les aplicacions de medicina veterinària, sanitàries, així com de producció animal i d'higiene i industria alimentària. Els objectius formatius concrets són: - Introduir a l'estudiant en els conceptes bàsics de la Microbiologia. - Proporcionar uns coneixements sobre les tècniques i mètodes microbiològics. - Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes. - Reconèixer i entendre el paper dels microorganismes des de diverses vessants (agents causals de malaltia, microbiota, i aquells d'ús industrial, biotecnològic i ecològic) i conèixer els sistemes de control.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Veterinària [2502445]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Veterinària [955]



5 p, 18.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2012-07-20, última modificación el 2018-11-24



   Favorit i Compartir