Epidemiología del vitíligo y patologías asociadas
Taberner López, Ester
Bielsa Marsol, Ma. Isabel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Quecedo Estebánez, Esther, dir. (Hospital Arnau de Vilanova (València))
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Date: 2012
Description: 50 p.
Abstract: El nostre estudi consisteix a revisar els patrons i característiques del vitíligo en la població que acudeix a la consulta de Dermatologia del Centre de Salut de Burjassot,estudiar la freqüència d'associació de patologia autoinmune i discriminar la utilitat de sol·licitar una bateria de autoanticossos com screening de malalties autoinmunes en pacients amb vitíligo. És un estudi descriptiu, transversal i no experimental. Es va realitzar entre Gener- Juny 2010 amb 54 pacients. Es va confirmar l'associació amb malalties autoinmunes com a patologia tiroïdal, anèmia perniciosa, diabetis mellitus, malaltia de Addison, etc. sobretot en sexe femení i localització no segmentaria.
Abstract: Nuestro estudio consiste en revisar los patrones y características del vitíligo en la población que acude a la consulta de Dermatología del Centro de Salud de Burjasot,estudiar la frecuencia de asociación de patología autoinmune y discriminar la utilidad de solicitar una batería de autoanticuerpos como screening de enfermedades autoinmunes en pacientes con vitíligo. Es un estudio descriptivo, transversal y no experimental. Se realizó entre Enero- Junio 2010 con 54 pacientes. Se confirmó la asociación con enfermedades autoinmunes como patología tiroidea, anemia perniciosa, diabetes mellitus, enfermedad de Addison, etc. sobretodo en sexo femenino y localización no segmentaria.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà
Series: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Subject: Vitilígen

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/199350


50 p, 545.6 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2012-08-31, last modified 2020-11-17   Favorit i Compartir