Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/98123
Tromboembolismo Pulmonar : diferencias entre pacientes ancianos y no ancianos.
de la Vía Oraá, Esperanza
Monreal Bosch, Manuel
Furest Carrasco, Ildefonso
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Data: 2012
Descripció: 19 p.
Resum: El nostre objectiu va ser analitzar les característiques dels pacients ingressats per tromboembolisme pulmonar (TEP) en el nostre Servei des de 1998 fins 2006 i identificar les diferències entre pacients ancians i no ancians. Realitzarem un estudi retrospectiu, incloerem 283 pacients i distingirem 2 grups: A ( 70 anys) i B (≥ 70 anys). El grup A constava de 89 pacients (50,6% dones) i el grup B de 194 (69,1% dones) amb més proporció de dones en el B. Els factors de risc van ser similars en ambdós grups excepte l'antecedent de malaltia tromboembòlica prèvia (major al A). Clínicament, en pacients ancians va ser menys freqüent el dolor toràcic i l'expectoració hemoptoica. En el grup B, hi va haver un major nombre de pacients amb insuficiència respiratòria. La Rx de tòrax va ser patològica en el 70% en ambdós grups. La resta de proves diagnòstiques i la mortalitat van ser similars en ambdós grups.
Resum: Nuestro objetivo fue analizar las características de los pacientes ingresados por tromboembolismo pulmonar (TEP) en nuestro Servicio desde 1998 hasta 2006 e identificar las diferencias entre pacientes ancianos y no ancianos. Realizamos un estudio retrospectivo, incluimos 283 pacientes y distinguimos 2 grupos: A ( 70 años) y B (≥70 años). El grupo A constaba de 89 pacientes (50,6% mujeres) y el grupo B de 194 (69,1% mujeres) con mayor proporción de mujeres en el B. Los factores de riesgo fueron similares en ambos grupos salvo el antecedente de enfermedad tromboembólica previa (mayor en el A). Clínicamente, en pacientes ancianos fue menos frecuente el dolor torácico y la expectoración hemoptoica. En el grupo B, hubo un mayor número de pacientes con insuficiencia respiratoria. La Rx de tórax fue patológica en el 70% en ambos grupos. El resto de pruebas diagnósticas y la mortalidad fueron similares en ambos grupos.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Matèria: Embòlia pulmonar ; Tromboembolisme

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/199276


19 p, 191.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2017-10-21   Favorit i Compartir