Estudio comparativo de RM perfusión en pacientes diagnosticados de hidrocefalia normotensiva con pacientes controles
Carrascosa Bisquert, Blanca
Aparici Robles, Fernando
Romero Vidal, Francesc Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Date: 2012
Description: 43 p.
Abstract: Diversos estudis han demostrat que existeix una disminució en la irrigació de la substància blanca periventricular en pacients diagnosticats d'hidrocefàlia normotensiva quan es comparen amb subjectes normals. Amb l'objectiu de demostrar aquestes troballes, pacients afectes d'aquesta patología es van sotmetre a una RM cerebral morfológica, un estudi de dinàmica de fluxe de LCR i un estudi de perfusió. Amb aquestes exploracions es va demostrar un augment en l'índex d'Evans i una disminución dels valors de VSC (Volum Sanguini Cerebral) de la substància blanca periventricular als pacients casos enfront dels controls.
Abstract: Diversos estudios han demostrado que existe una disminución en la irrigación de la sustancia blanca periventricular en pacientes diagnosticados de hidrocefalia normotensiva cuando se comparan con sujetos normales. Con el objetivo de demostrar estos hallazgos, pacientes afectos de dicha patología se sometieron a una RM cerebral morfológica, un estudio de dinámica de flujo del LCR y un estudio de perfusión. Con estas exploraciones se demostró un aumento en el índice de Evans y una disminución de los valores de VSC (Volumen Sanguíneo Cerebral) de la sustancia blanca periventricular en los pacientes casos frente a los controles.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà
Series: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Subject: Diagnòstic radiológic ; Hidrocefàlia

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/198728


43 p, 872.1 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2012-08-31, last modified 2020-11-21   Favorit i Compartir