Resultats globals: 3 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 3 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
15 p, 1.1 MB One-year longitudinal association between changes in dietary choline or betaine intake and cardiometabolic variables in the PREvención con DIeta MEDiterránea-Plus (PREDIMED-Plus) trial / Díez-Ricote, Laura ; San-Cristobal, Rodrigo ; Concejo, M José ; Martínez-González, Miguel Á ; Corella, Dolores ; Salas-Salvadó, Jordi ; Goday Arnó, Albert (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez, J Alfredo ; Alonso-Gómez, Ángel María ; Wärnberg, Julia ; Vioque, Jesús ; Romaguera, Dora ; López-Miranda, José ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Tinahones, Francisco J.. ; Lapetra, José ; Serra-Majem, Luís ; Bueno-Cavanillas, Aurora ; Tur, Josep A. ; Martín, Vicente ; Pintó, Xavier (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Gaforio, José J ; Matía-Martín, Pilar ; Vidal, Josep (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Mas Fontao, Sebastián ; Ros, Emilio (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Vázquez-Ruiz, Zenaida ; Ortega-Azorín, Carolina ; García-Gavilán, Jesús F ; Malcampo Manrúbia, Mireia (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez-Urbistondo, Diego ; Tojal-Sierra, Lucas ; García Rodríguez, Antonio ; Gómez-Bellvert, Nuria ; Chaplin, Alice ; García-Rios, Antonio ; Bernal-López, Rosa M ; Santos-Lozano, José M ; Basterra-Gortari, Javier ; Sorlí, José V ; Murphy, Michelle ; Gasulla, Griselda (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Micó, Víctor ; Salaverria-Lete, Itziar ; Goñi Ochandorena, Estibaliz ; Babio, Nancy ; Herraiz, Xavier (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Ordovás, José M ; Daimiel, Lidia ; Universitat Autònoma de Barcelona
Choline and betaine intakes have been related to cardiovascular health. We aimed to explore the relation between 1-y changes in dietary intake of choline or betaine and 1-y changes in cardiometabolic and renal function traits within the frame of the PREDIMED (PREvención con DIeta MEDiterránea)-Plus trial. [...]
2022 - 10.1093/ajcn/nqac255
The American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 116 (september 2022) , p. 1565-1579  
2.
10 p, 287.6 KB Impulsive Personality Traits Predicted Weight Loss in Individuals with Type 2 Diabetes after 3 Years of Lifestyle Interventions / Testa, Giulia (Instituto de Salud Carlos III) ; Camacho-Barcia, Lucía (Instituto de Salud Carlos III) ; Gómez-Martínez, Carlos (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Mora-Maltas, Bernat (Hospital Universitari de Bellvitge) ; De La Torre, Rafael (Universitat Pompeu Fabra. Departament de Medicina i Ciències de la Vida) ; Pintó, Xavier (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Clíniques) ; Corella, Dolores (University of Valencia. Department of Preventive Medicine) ; Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut) ; Cuenca-Royo, Aida (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Jiménez-Murcia, Susana (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Clíniques) ; Babio, Nancy (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Fernández-Carrión, Rebeca (University of Valencia. Department of Preventive Medicine) ; Esteve-Luque, Virginia (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; Forcano, Laura (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Ni, Jiaqi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Malcampo Manrúbia, Mireia (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya)) ; De las Heras-Delgado, Sara (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Fitó, Montserrat (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya)) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Fernández-Aranda, Fernando (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Clíniques)
Impulsivity has been associated with type 2 diabetes (T2D) and may negatively impact its management. This study aimed to investigate impulsive personality traits in an older adult population with T2D and their predicting role in long-term weight control and glycemic management, through glycated hemoglobin (HbA), following 3 years of intervention with a Mediterranean diet. [...]
2022 - 10.3390/jcm11123476
Journal of clinical medicine, Vol. 11 (june 2022)  
3.
14 p, 334.1 KB High Fruit and Vegetable Consumption and Moderate Fat Intake Are Associated with Higher Carotenoid Concentration in Human Plasma / Marhuenda-Muñoz, María (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Rinaldi de Alvarenga, José Fernando (University of São Paulo) ; Hernáez, Álvaro (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Tresserra-Rimbau, Anna (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Martínez-González, Miguel Ángel (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Boston, Estats Units d'Amèrica)) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Corella, Dolores (Universitat de València) ; Malcampo Manrúbia, Mireia (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez, J. Alfredo (Universidad de Navarra) ; Alonso-Gómez, Ángel María (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Wärnberg, Julia (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Vioque, Jesús (Universitat Miguel Hernández) ; Romaguera, Dora (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; López-Miranda, José (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Tinahones, Francisco J.. (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Lapetra, José (Distrito Sanitario de Atención Primaria de Sevilla) ; Serra-Majem, J. Lluís (Instituto Universitario de Investigaciones Biomédicas y Sanitarias, Las Palmas de Gran Canarias) ; Bueno-Cavanillas, Aurora (Universidad de Granada) ; Tur, Josep Antonio (Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut, Palma) ; Martín, Vicente (Instituto de Biomedicina, León) ; Pintó, Xavier (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Delgado-Rodríguez, Miguel (Universidad de Jaén) ; Matía-Martín, Pilar (Instituto de Investigación Sanitaria del Hospital Clínico San Carlos) ; Vidal, Josep (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Vázquez, Clotilde (Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz) ; Daimiel, Lidia (IMDEA Food, Madrid) ; Ros, Emilio (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Serra-Mir, Mercè (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Vázquez-Ruiz, Zenaida (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Nishi, Stephanie K. (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Sorlí, José V (Universitat de València) ; Zomeño, María Dolores (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Zulet, M. Angeles (IMDEA Food, Madrid) ; Vaquero-Luna, Jessica (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Carabaño-Moral, Rosa (Distrito de Atención Primaria Costa del Sol) ; Notario-Barandiaran, Leyre (Universitat Miguel Hernández) ; Morey, Marga (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; García-Rios, Antonio (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Gómez Pérez, Ana María (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Santos-Lozano, José Manuel (Distrito Sanitario de Atención Primaria de Sevilla) ; Buil-Cosiales, Pilar (Servicio Navarro de Salud Osasunbidea) ; Basora, Josep (Universitat Rovira i Virgili) ; Portolés, Olga (Universitat de València) ; Schröder, Helmut (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Abete, Itziar (IMDEA Food, Madrid) ; Salaverria-Lete, Itziar (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Toledo, Estefania (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Babio, Nancy (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez-Huélamo, Miriam (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Lamuela-Raventós, Rosa M.. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Carotenoids are pigments contained mainly in fruit and vegetables (F&V) that have beneficial effects on cardiometabolic health. Due to their lipophilic nature, co-ingestion of fat appears to increase their bioavailability via facilitating transfer to the aqueous micellar phase during digestion. [...]
2021 - 10.3390/antiox10030473
Antioxidants, Vol. 10 (march 2021)  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.