Resultados globales: 6 registros encontrados en 0.02 segundos.
Artículos, Encontrados 6 registros
Artículos Encontrados 6 registros  
1.
16 p, 2.8 MB Drastic Microbial Count Reduction in Soy Milk Using Continuous Short-Wave Ultraviolet Treatments in a Tubular Annular Thin Film UV-C Reactor / Martínez-García, María (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sauceda-Gálvez, Jezer N. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codina Torrella, Idoia (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; Hernández Herrero, María Manuela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gervilla Fernández, Ramón (Universitat Autònoma de Barcelona. SPTA-Servei Planta Tecnologia Aliments) ; Roig Sagués, Artur Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Vegetative cells of Listeria monocytogenes and Escherichia coli and spores of Bacillus subtilis and Aspergillus niger were inoculated in soy milk at an initial concentration of ≈5 log CFU/mL. Inoculated and control (non-inoculated) soy milk samples were submitted to three types of treatments using a tubular annular thin film short-wave ultraviolet (UV-C) reactor with 1 mm of layer thickness. [...]
2023 - 10.3390/foods12203813
Foods, Vol. 12 (october 2023)  
2.
19 p, 32.4 MB Potential effect of two Bacillus probiotic strains on performance and fecal microbiota of breeding sows and their piglets / Saladrigas-García, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Vergé, Sergi ; D'angelo, Matilde (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Collado, Maria Carmen (Instituto de Agroquímia y Tecnología Alimentaria) ; Nielsen, Bea ; Faldyna, Martin (Veterinary Research Institute) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effect of long-term administration of two Bacillus strains was tested on 98 breeding sows and their litters allotted into three treatments: a control group (CON); supplemented with 5 × 10 8 cfu/kg B. [...]
2022 - 10.1093/jas/skac163
Journal of animal science, Vol. 100 (may 2022)  
3.
14 p, 1.5 MB Multiple Layered Control of the Conjugation Process of the Bacillus subtilis Plasmid pLS20 / Meijer, Wilfried J. J. (Centro de Biología Molecular Severo Ochoa) ; Boer, Roeland (ALBA Laboratori de Llum de Sincrotró) ; Ares, Saúl (Centro Nacional de Biotecnología. Departamento de Biología de Sistemas) ; Alfonso, Carlos (Centro de Investigaciones Biológicas (Madrid)) ; Rojo, Fernando (Centro Nacional de Biotecnología. Department of Microbial Biotechnology) ; Luque-Ortega, Juan Román (Centro de Investigaciones Biológicas (Madrid)) ; Wu, Ling Juan (Newcastle University. Centre for Bacterial Cell Biology, Biosciences Institute)
Bacterial conjugation is the main horizontal gene transfer route responsible for the spread of antibiotic resistance, virulence and toxin genes. During conjugation, DNA is transferred from a donor to a recipient cell via a sophisticated channel connecting the two cells. [...]
2021 - 10.3389/fmolb.2021.648468
Frontiers in Molecular Biosciences, Vol. 8 (March 2021) , art. 648468  
4.
17 p, 1.8 MB Evaluation of Continuous UVC Treatments and its Combination with UHPH on Spores of Bacillus subtilis in Whole and Skim Milk / Martínez-García, María (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologies dels Aliments (CIRTTA)) ; Sauceda-Gálvez, Jezer N. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologies dels Aliments (CIRTTA)) ; Codina Torrella, Idoia (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologies dels Aliments (CIRTTA)) ; Hernández Herrero, María Manuela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gervilla Fernández, Ramón (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CeRPTA)) ; Roig Sagués, Artur Xavier. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologies dels Aliments (CIRTTA))
The aim of this study was to evaluate the effectiveness of different UVC treatments, alone or in combination with ultra-high pressure homogenization (UHPH) on Bacillus subtilis spores in milk. Spores of B. [...]
2019 - 10.3390/foods8110539
Foods, Vol. 8 Núm. 11 (2019) , p. 539  
5.
8 p, 328.5 KB Optimization of the growth and α-amylase production of Bacillus subtilis IP 5832 in shake flask and laboratory fermenter batch cultures / Božić, Nataša (University of Belgrade) ; Ruiz Franco, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; López Santín, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Vujčić, Zoran (University of Belgrade)
Cell growth and the level of α-amylase in response to the carbon and nitrogen sources used for the growth of the strain Bacillus subtilis IP 5832 were examined. Based on the amylase productivity level in shake flask cultures after 24 hours of growth, the growth medium containing starch and peptone was selected as the best medium. [...]
2011 - 10.2298/JSC101010098B
Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 76, Núm. 7 (2011) , p. 965-972  
6.
13 p, 1.2 MB Solid-state fermentation of soybean residues for bioflocculant production in a pilot-scale bioreactor system / Zulkeflee, Zufarzaana (University Putra Malaysia. Department of Environmental Sciences) ; Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
An innovative approach using soybean residues for the production of bioflocculants through solid-state fermentation was carried out in 4. 5 L near-to-adiabatic bioreactors at pilot-scale level. An added inoculum of the strain Bacillus subtilis UPMB13 was tested in comparison with control reactors without any inoculation after the thermophilic phase of the fermentation. [...]
2014 - 10.2166/wst.2014.329
Water science and technology, Vol. 70, issue 6 (Sep. 2014) , p. 1032-1039  

¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.