Descoberta una imponent fortificació de fa 4.200 anys
Lull, Vicente 1949- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria)
Micó Pérez, Rafael (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria)
Rihuete Herrada, Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria)
Risch, Robert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria)

Títol variant: Descubierta una imponente fortificación de hace 4.200 años
Títol variant: Unearthed an impressive 4,200-Year-Old Fortification
Data: 2012
Resum: Investigadors de la UAB han descobert una imponent fortificació de fa 4. 200 anys, única en l'Europa continental. Les seves característiques són inèdites en l'Edat del Bronze, amb murs de tres metres d'ample y, una entrada monumental. La muralla protegia una ciutat de 4 hectàrees situada sobre un turó. Amb elements arquitectònics que plantegen la intervenció de gent amb coneixements militars procedent d'Orient, el seu model remet a les antigues civilitzacions del Mediterrani. La troballa replanteja el que es coneix sobre l'origen de les desigualtats econòmiques i polítiques a Europa, la formació de l'estament militar i el paper de la violència en la formació de tradicions identitàries.
Resum: Investigadores de la UAB han descubierto una imponente fortificación de hace 4. 200 años, única en la Europa continental. Sus características son inéditas en la Edad del Bronce, con muros de tres metros de ancho y una entrada monumental. La muralla protegía una ciudad de 4 hectáreas situada sobre una colina. Con elementos arquitectónicos que plantean la intervención de gente con conocimientos militares procedente de Oriente, su modelo remite a las antiguas civilizaciones del Mediterráneo. El hallazgo replantea lo que se conoce sobre el origen de las desigualdades económicas y políticas en Europa, la formación del estamento militar y el papel de la violencia en la formación de tradiciones identitarias.
Resum: UAB researchers have discovered an impressive 4,200-year-old fortification in Totana, Murcia, unique in continental Europe. Similar characteristics have not been observed in other constructions of the Bronze Age, with three-metre thick walls and a monumental entrance. The wall protected a city measuring 4 hectares located on top of a hill. With architectural elements reminiscent of people with Eastern styled military skills, its model is typical of ancient civilisations of the Mediterranean. The discovery poses new questions about what is known of the origin of economic and political inequalities in Europe, the formation of the military and the role violence played in the formation of identities.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, octubre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 226.3 KB

Español
3 p, 286.7 KB

English
3 p, 287.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-12-03, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir