Les comunitats microbianes com a bioindicadors de l'estat dels agroecosistemes
Gaju, Núria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Martínez Alonso, María Ramos (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Las comunidades microbianas como bioindicadores del estado de los agroecosistemas
Data: 2012
Resum: Les pràctiques agronòmiques modernes i l'ús excessiu de fertilitzants químics en les últimes dècades han minimitzat el contingut de matèria orgànica de molts sòls agrícoles. L'interès actual per desenvolupar una agricultura sostenible, ha recuperat la utilització d'esmenes orgàniques, residus animals i vegetals, per la seva capacitat per millorar la salut general de les plantes i dels sòls agrícoles. En el cultiu de l'alvocat, especialment en el cultiu ecològic, la utilització d'esmenes orgàniques és una pràctica molt estesa que sembla estar reportant molts beneficis. Investigadors del Grup de Microbiologia Ambiental de la UAB en col·laboració amb investigadors del Departament de Microbiologia de la Universitat de Màlaga han estudiat l'efecte de la pràctica agrícola i de l'aplicació de diferents esmenes orgàniques sobre la microbiota del sòl de cultius d'alvocat.
Resum: Las prácticas agronómicas modernas y el uso excesivo de fertilizantes químicos en las últimas décadas han minimizado el contenido de materia orgánica de muchos suelos agrícolas. El interés actual en desarrollar una agricultura sostenible, ha propiciado la utilización de enmiendas orgánicas, residuos animales y vegetales, por su capacidad para mejorar la salud general de las plantas y los suelos agrícolas. En el cultivo del aguacate, especialmente en el cultivo ecológico, la utilización de enmiendas orgánicas es una práctica muy extendida que parece estar reportando muchos beneficios. Investigadores del Grupo de Microbiología Ambiental de la UAB en colaboración con investigadores del Departamento de Microbiología de la Universidad de Málaga han estudiado el efecto de la práctica agrícola y de la aplicación de diferentes enmiendas orgánicas sobre la microbiota del suelo de cultivos de aguacate.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, novembre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 69.5 KB

Español
3 p, 133.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-12-03, darrera modificació el 2022-09-24



   Favorit i Compartir