La cosmovisió mesoamericana
Camacho, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Art i de Musicologia)

Títol variant: La cosmovisión mesoamericana
Títol variant: The Mesoamerican worldview
Data: 2013
Resum: La tesi doctoral de Montserrat Camacho, "La imagen bajo la perspectiva de la cosmovisión: cuatro cosmogramas precolombinos mesoamericanos" llegida a la UAB, ha interpretat quatre diferents cosmogrames, o representacions del cosmos, de quatre cultures, formats i períodes diferents del que s'anomena Mesoamèrica. La comparació entre aquests cosmogrames sembla indicar que les diferents cultures d'aquesta regió comparteixen una cosmovisió similar que té un eix central que ha estat resistent al pas del temps.
Resum: La tesis doctoral de Montserrat Camacho, "La imagen bajo la perspectiva de la cosmovisión: cuatro cosmogramas precolombinos mesoamericanos" leída en la UAB, ha interpretado cuatro diferentes cosmogramas, o representaciones del cosmos, de cuatro culturas, formatos y períodos diferentes de lo que se llama Mesoamérica. La comparación entre estos cosmogrames parece indicar que las diferentes culturas de esta región comparten una cosmovisión similar que tiene un eje central que ha sido resistente al paso del tiempo.
Resum: Montserrat Camacho's doctoral dissertation, "La imagen bajo la perspectiva de la cosmovisión: cuatro cosmogramas precolombinos mesoamericanos" read at the UAB, has interpreted four different cosmograms, or representations of the cosmos, from four different cultures, formats and periods of the area called Mesoamerica. The comparison between these cosmogrames suggests that the different cultures of this region share a similar worldview that has a central axis that has been resistant to the passage of time.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, gener 2013, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 99.9 KB

Español
2 p, 157.1 KB

English
2 p, 158.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-02-04, darrera modificació el 2023-02-22



   Favorit i Compartir